Αθλητικά Τελευταία Νέα

Σημαντικές Διακρίσεις για την Ελλάδα και τη Ξάνθη από το Σύλλογό Δόξα Σταυρούπολης

 podilata1 podilata2 podilata5 podilata 3 podilata 4

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘Δόξα Σταυρούπολης-Ξάνθης’ σας ενημερώνει ότι στο «κλείσιμο» της φετινής χρονιάς, Ποδηλατικό τμήμα του Συλλόγου, συμμετείχε επάξια σε τρεις ποδηλατικούς αγώνες σε Αδριανούπολη, Θεσσαλονίκη και Σέρρες και απέσπασε τρία μετάλλια σε διεθνής αλλά και τοπικούς αγώνες.

Πιο αναλυτικά, στις 11 Οκτωβρίου, ο αθλητής του Συλλόγου Σαρίκος Παναγιώτης, συμμετείχε στον αγώνα mtb race ΣΕΙΧ ΣΟΥ Θεσσαλονίκης και διακρίθηκε στην τρίτη θέση στην κατηγορία master +40 (χάλκινο μετάλλιο).

Επίσης, τμήμα του συλλόγου συμμετείχε με επτά συμμετοχές στον Ορεινό Ποδηλατικό Αγώνα mtb «Άθλος Μπέλες Βυρώνια», που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στην Σιντική Σερρών. Η πολυπληθής συμμετοχή του συλλόγου διακρίθηκε με ένα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών της Αντωνιαδου Μαρίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αθλητές: Αυγουλιδης Παναγιώτης, Σαρικος Παναγιώτης, Σίμος Αγγελουδης, Αυτζιδης Σπύρος και Ασικιδης Σάββας που κατέκτησαν ικανοποιητικές θέσεις σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό Ημιμαραθώνιο. Η ορεινή διαδρομή 50 χιλιομέτρων είχε καθοριστεί από τους διοργανωτές με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βυρώνεια και έγινε στην μνήμη του Χρήστου Πιπερίδη, ο οποίος ήταν μέλος της ΕΠΟΜΕΑ και έφυγε από τη ζωή νωρίς.

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογός της Σταυρούπολης συμμετείχε σε Διεθνή Αγώνα Δρόμου που διεξήχθη αυτή τη φορά στην Ανδριανούπολη της Αν. Θράκης με δύο (2) αθλητές μας, τους Παπαδόπουλο Σταύρο και το Νικηφόρο Νερατζίδη που κατέκτησαν τη δεύτερη (ασημένιο μετάλλιο) και πέμπτη θέση αντίστοιχα στις κατηγορίες master +40 και +50. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον αγώνα υπήρχαν συνολικά 189 συμμετοχές από Ελλάδα (39), Βουλγαρία (25) και Τουρκία (125) όπου από την τελευταία συμμετείχαν όλες οι ομάδες τους και οι πρωταθλητές τους, μιας και ο αγώνας αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων μνήμης Εθνικής Επετείου της Γείτονος Χώρας. Ο αθλητής της Δόξας, Σταύρος Παπαδόπουλος, εκπροσώπησε επάξια για ακόμη μία φορά, όχι μόνο τον Ακριτικό Σύλλογο αλλά και την Ελλάδα μας κατακτώντας τη 2η θέση στη κατηγορία του master +40 και 3η στη Γενική κατάταξη.

Ο Σύλλογος της Σταυρούπολης μας ενημερώνει ότι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός με επωνυμία «7η Ανάβαση Οροσειράς Ροδόπης», μία εκδρομή για προχωρημένους ποδηλάτες με τερματισμό και διανυκτέρευση στο δασικό χωριό Ερύμανθος. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις σαράντα (40) από αθλητές και λάτρεις της ποδηλασίας των γύρο νομών της Μακεδονίας και Θράκης. Η προσπάθεια αυτή συνδυάζει την φύση και τον αθλητισμό καθώς και την ξεγνοιασιά και την ευγενή άμιλλα. Οι αναβάτες μπόρεσαν και είδαν από κοντά το μεγαλείο της Οροσειράς Ροδόπης με θέα τον ποταμό Νέστο. Η φιλοξενία και το γεύμα ήταν άρτια οργανωμένο από τους υπευθύνους και ομόφωνα έδωσαν όλοι ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

loading...

Σχετικά Άρθρα