Ατζέντα Τελευταία Νέα

Το Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Κοινοποιούμε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, για την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 σύμφωνα με την αριθ. 36995 & 36996/22.10.2015 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Γιώργος Παυλίδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Α. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών του νομού, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και την δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

Β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από την δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 πμ.

11:00 Ομιλία στον χώρο του Ηρώου εκπροσώπου των Τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τον πρόεδρο της ΠΕΔ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) ΠΑΜ-Θ.

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό. Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

16:40 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Το στρατιωτικό σκέλος της εκδήλωσης παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας ανάλογα, με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Σχετικά Άρθρα