Έβρος Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, 61 μη νόμιμους μετανάστες

 forthga metanastes (1) forthga metanastes

Συνελήφθησαν στις 22-10-2015, το πρωί, στον Έβρο και τη Ροδόπη, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 23χρονος υπήκοος Μολδαβίας και ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα ένα (61) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα δύο (32) από τους διακινούμενούς ήταν υπήκοοι Συρίας και είκοσι εννέα (29) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου- Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, έκαναν σήμα στάσης στον 23χρονο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες. Αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθως, ο δράστης εισήλθε στην Εγνατία Οδό και αφού ακινητοποίησε το όχημα σε χώρο στάθμευσης, το εγκατέλειψε και τράπηκε, πεζός, σε φυγή, σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Κατά την προσπάθεια διαφυγής του, κατέπεσε σε χαράδρα, ύψους δύο περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά, ενώ αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που οδηγούσε ο 23χρονος έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και ένα (1) ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ιάσμου των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα