Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Mόνο μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταματήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ»

KM_Katerini4 KM_Katerini KM_Katerini2 KM_Katerini3

Την ανάγκη για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, χθες, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στην Κατερίνη, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην πολιτική υπερφορολόγησης της Κυβέρνησης.

«Δώσαμε γήπεδο στην Αριστερά να παίξει μπάλα μόνης της τα τελευταία χρόνια και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε για τις βασικές ιδέες της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Όταν με ρωτάνε για το πρόγραμμα μου, απαντώ με τρεις λέξεις: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Δεν μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στους πολίτες ότι αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει ως μοναδική του πολιτική την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, των αγροτών, του επιχειρηματία, του μικρομεσαίου. «Όταν αυξάνεις συνέχεια τους φόρους φτάνεις στο σημείο οι πολίτες να μην έχουν να πληρώσουν. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτική εξαπάτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, θα δώσει 13η σύνταξη, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τελικά, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζήσαμε τον τραγέλαφο αυτής της διαπραγμάτευσης που έφτασε τη χώρα στα όρια, για να βρεθούμε και σήμερα πάλι αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε ένα τρίτο Μνημόνιο, πιο επώδυνο, με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα.

«Ο βασικός λόγος για τον οποίο διεκδικώ τη στήριξή σας για να εκλεγώ ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι γιατί πιστεύω βαθιά ότι η παράταξή μας έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία, έχει προσφέρει πολλά στον τόπο, αλλά εάν θέλει και πάλι να παίξει καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα πρέπει ν’ αλλάξει ουσιαστικά, πρέπει ν’ ανανεωθεί σε πρόσωπα, σε ιδέες και σε δομές», τόνισε ο κ Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ανανέωση δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τους παλαιότερους.

«Είμαι εχθρός του ηλικιακού ρατσισμού, αλλά πιστεύω ότι χρέος της γενιάς μου είναι να αρθρώσουμε έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο, ο οποίος θα μας διακρίνει από το ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο της πολιτικής ποιότητας. Αυτό θέλω να κάνω και αυτό έκανα τόσα χρόνια στη δική μου πολιτική διαδρομή», τόνισε και σημείωσε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι είναι ο πιο κατάλληλος ώστε να κάνει τη Νέα Δημοκρατία από ένα συρρικνωμένο κόμμα, μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από τους πολίτες της Κατερίνης την ενεργό συμμετοχή τους στις εκλογές για να εξασφαλιστεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως είπε, ότι την επόμενη μέρα η ΝΔ θα είναι ενωμένη και ισχυρή.

Προτεραιότητα και των τεσσάρων συνυποψηφίων είναι η ενότητα της παράταξης, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να την αμφισβητεί. «Εσείς είστε οι εγγυητές της ενότητας της παράταξης. Διότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους εσάς, τους απλούς Νεοδημοκράτες αλλά κα τους φίλους του Κόμματος, οι οποίοι θα έρθουν να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ακόμα από τους πολίτες να αξιολογήσουν αυστηρά τους υποψηφίους και να σκεφτούν ποιες θα έπρεπε να είναι οι προδιαγραφές του επόμενου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. «Τί θέλουμε από τον επόμενο Πρόεδρο; Θέλουμε απλά ένα αντι – Τσίπρα; Όχι. Ψάχνουμε ακριβώς το ανάποδο του κ. Τσίπρα. Πρέπει ως Νέα Δημοκρατία να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με το λαϊκισμό από όπου και αν αυτός προέρχεται. Διότι υπάρχει αριστερός λαϊκισμός, υπάρχει και δεξιός λαϊκισμός, γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας δε δυσκολεύτηκε να τα βρει με τον κ. Καμμένο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην ανάγκη να γίνει μια δημόσια συζήτηση, είτε στην τηλεόραση, είτε στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, είτε στη κοινοβουλευτική ομάδα για να ακούσουν οι πολίτες τις θέσεις όλων για τη Νέα Δημοκρατία και για το μέλλον του τόπου. Ξεκαθάρισε επίσης ότι στη περίπτωση που δεν τον επιλέξουν οι πολίτες για επόμενο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα υπηρετήσει τον επόμενο Πρόεδρο ως απλός στρατιώτης.

Τέλος, μοιράστηκε με τους πολίτες της Κατερίνης το όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία: «Φαντάζομαι τη ΝΔ ως ένα κόμμα που θα είναι πολύ πιο ανοιχτό και πολύ πιο συμμετοχικό απ’ ότι είναι σήμερα. Θέλω να βρω τρόπο να φέρω τη νεολαία πίσω στη ΝΔ. Πρέπει να μιλήσουμε στη νεολαία με μια διαφορετική γλώσσα απ’ αυτή που μιλάμε σήμερα. Πρέπει να τους δώσουμε ένα πραγματικό κίνητρο συμμετοχής. Θέλω η ΝΔ να κάνει συνέδρια κάθε χρόνο, ως πραγματικό μηχανισμό παράγωγης πολιτικής, όπως για παράδειγμα το βρετανικό συντηρητικό κόμμα. Πρέπει ν’ αλλάξουμε και τις δομές μας και το λόγο μας και πολλά από τα πρόσωπα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ΝΔ».

Σχετικά Άρθρα