Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση εχθρός της ανάπτυξης και των επενδύσεων»

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων αν δεν απλοποιηθεί σημαντικά και βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, τη φορολογική νομοθεσία και τη λειτουργία του Δημοσίου και της Δικαιοσύνης επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του, σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, για την ιστοσελίδα liberal.gr.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Τέτοια προοπτική δεν υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα. Υπάρχουν κάποιες νησίδες αριστείας, κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν, απομονωμένοι, περιθωριοποιημένοι, διωκόμενοι να ανοιχτούν σε νέες αγορές, να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Είναι αυτοί που αποκαλώ συχνά «η άλλη Ελλάδα». Η «άλλη Ελλάδα» πρέπει να γίνει η κυρίαρχη Ελλάδα. Μόνο τότε η Ελληνική οικονομία θα μπορέσει να μετασχηματιστεί σε μια ανοικτή, δυναμική, εξωστρεφή και διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία. Δεν μας μένει χρόνος. Πρέπει να κάνουμε τη μεγάλη στροφή πριν τελειώσουν τα δανεικά από τους εταίρους μας. Αλλιώς θα καταντήσουμε μία οικονομία που θα ζει από τα εμβάσματα των ξενιτεμένων Ελλήνων.

Το πρόβλημα της χώρας μας, εδώ και πολλά χρόνια, είναι η κατάρρευση της παραγωγής. Μέχρι το 2010, οπότε χρεοκοπήσαμε, δανειζόμασταν τεράστια ποσά για δημόσια κατανάλωση χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως προσπάθεια να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αυξήσουμε την παραγωγική δραστηριότητα. Στη σημερινή Ελλάδα, όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν ή εγκαταλείπουν τη χώρα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξόδου από την κρίση όσο οι επενδύσεις τείνουν να εξελιχθούν σε είδος προς εξαφάνιση.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως να υλοποιήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον θετικό στις επενδύσεις. Χρειάζεται επειγόντως να στραφούμε προς την παραγωγή διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων».

Σχετικά Άρθρα