Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Τόλμησέ το κάνε τον δικό σου λαχανόκηπο. Τι να φυτέψετε τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας της σποράς οπότε ας δούμε τι μπορείτε να φυτέψετε στο κήπο αλλά και στις γλάστρες σας. Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της σποράς κι αυτό η ελληνική παράδοση το μνημονεύει με ένα σωρό γνωμικά βγαλμένα από την λαϊκή σοφία.

Η γη μαλακώνει από τις βροχές του Σεπτέμβρη για να υποδεχτεί στην αγκαλιά της τους σπόρους του φθινοπώρου. Παραδοσιακά άλλωστε, μέσα στον Οκτώβρη υπάρχουν αρκετές ημέρες με καλοκαιρία που χαρίζουν στον Οκτώβριο τον χαρακτηρισμό του μικρού καλοκαιριού.

Τον Οκτώβριο σπέρνουμε ρόκα, μαρούλια, αντίδια, σπανάκια, αρακά, κουκιά, σέλινο, καρότα.

Μετά τα μέσα Οκτωβρίου μπορούμε με αρχίσουμε να φυτεύουμε και τα σκόρδα μας, αν και είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι τον Νοέμβριο αν είναι δυνατόν. Επίσης δε ξεχνάμε να συνεχίσουμε να φυτεύουμε κοκκάρι ανά μια εβδομάδα για φρέσκα κρεμμυδάκια. Μη τα φυτέψετε όλα μαζί για να έχετε συνεχόμενη παραγωγή.

Ακόμα κι αν δεν έχετε κήπο, τολμήστε να φυτέψετε μερικά εύκολα λαχανικά στις γλάστρες του μπαλκονιού σας. Είναι μια πολύ όμορφη ασχολία για όσους κατοικούν σε τσιμεντουπόλεις και έχουν αποκοπεί από τα δώρα της γης.

Σχετικά Άρθρα