Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Ομάδα 6 διακινητών προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 21 μετανάστες

 diakinhtes (3) diakinhtes diakinhtes (1) diakinhtes (2)

Συνελήφθησαν στις 17-10-2015, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 31 ετών, ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 44χρονη υπήκοος Τουρκίας, καθώς και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 35 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενούς ήταν υπήκοοι Ιράκ και έντεκα (11) υπήκοοι Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Απαλού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 44 ετών, διότι, όπως προέκυψε, ο 26χρονος αρχικά καθοδήγησε πεζός, προωθώντας στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί τους στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 44χρονης, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου- Αρδανίου (ύψος οικισμού Μάνδρας), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 50, 31 και 39 ετών, διότι εντόπισαν τον 50χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους δύο δράστες, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στην τρίτη περίπτωση, σε θαμνώδη περιοχή της Δαδιάς, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα με πλαστά έγγραφα και πινακίδες κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 35χρονος για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά :

3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

3 πλαστά έγγραφα

1 ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας

το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ

9 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα