Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Νέο πρόγραμμα από τον εμπορικό σύλλογο για να βοηθηθούν επιχειρήσεις της Ξάνθης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ενημερώνει τα μέλη του ότι ως δικαιούχος φορέας υλοποίησης προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις έτους 2015 (ΛΑΕΚ 1-25). Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης είναι:

– να επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και να είναι μέλη των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών του κλάδου τους, οι οποίοι να αναλαμβάνουν την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης.

– να καταβάλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2015.

– να απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους.

– να μην χρηματοδοτείται το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν από άλλο φορέα.

– να μην χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. και του ΛΑΕΚ για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.

Τα προγράμματα κατάρτισης:

– υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας και μέχρι την 22.00΄ ώρα.

– περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος και η διάρκειά τους ορίζεται στις τριάντα δύο (32) ώρες

– ο αριθμός διδακτικών ωρών ημερησίως δεν υπερβαίνει τις τέσσερις (4).

– δεν επιτρέπεται κατάρτιση κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι πρέπει να έχουν αποκλειστικά την ιδιότητα του εργαζόμενου στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις το πρόγραμμα κατάρτισης.

Κατ΄ εξαίρεση οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις (άρθρο 24 του Ν.1836/89) μπορούν να καταρτίζονται, και κατά το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις αυτές δεν λειτουργούν. Στη περίπτωση αυτή δεν υφίσταται ωράριο και επομένως δεν ισχύει η δέσμευση υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης εκτός ωραρίου.

Δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του ίδιου εργαζόμενου σε περισσότερα του ενός (1) προγράμματα κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείεται η συμμετοχή του καταρτιζόμενου από όλα τα προγράμματα κατάρτισης που δηλώθηκε.

Ο αριθμός καταρτιζομένων για κάθε πρόγραμμα κατάρτισης κυμαίνεται από δέκα (10) έως είκοσι πέντε (25).

Οι απουσίες για κάθε καταρτιζόμενο δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του συνόλου των ωρών κατάρτισης που έχουν καταχωρηθεί στην αίτηση υλοποίησης προγράμματος. Ο παραπάνω αριθμός των απουσιών δεν μπορεί να αποτελέσει αιτιολογία μείωσης των ημερών υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης.

Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται από Πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) σε δομές των ανωτέρω Κέντρων Δια Βίου Μάθησης ή σε ενοικιαζόμενες από αυτά δομές, είτε στις δομές των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών και των εργαζομένων που πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Το Μέσο Ωριαίο Κόστος (Μ.Ω.Κ.) υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης ανά καταρτιζόμενο ορίζεται στο ποσό των δεκατέσσερα (14,00) ευρώ.

Το ποσό αυτό αναλύεται ως εξής:

έξι (6) Ευρώ, ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο, που αφορά στις δαπάνες υλοποίησης της κατάρτισης .

πέντε (5) Ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, που αφορά στις δαπάνες διατροφής και μετακίνησης ανά καταρτιζόμενο.

τρία ευρώ (3), ευρώ ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο, που αφορά στις δαπάνες για τη διαχειριστική υποστήριξη του προγράμματος κατάρτισης από τον φορέα εκπροσώπησης των εργοδοτών.

Στη περίπτωση που το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται σε συνεργασία με εργατικό κέντρο, το Μέσο Ωριαίο Κόστος (Μ.Ω.Κ.) υλοποίησης του προγράμματος, αυξάνεται κατά ένα ευρώ και 50 λεπτά (1,50).

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Βασικές αρχές ξένων γλωσσών-Βουλγαρικά για επιχειρήσεις

Βασικές αρχές ξένων γλωσσών-Αγγλικά για επιχειρήσεις

Σύγχρονες τεχνικές πώλησης- Εξυπηρέτηση τουριστών

Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25410-28243

Σχετικά Άρθρα