Κύριο Θέμα Οικολογία Τελευταία Νέα

Εμπειρίες και γνώσεις αποκτά ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς της Ροδόπης

harz_15_1_ harz_15_2_

Στο πλαίσιο των Διεθνών Συνεργασιών που ξεκίνησε ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) με άλλα Εθνικά Πάρκα, με σκοπό την συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔΟΡ, κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, και τρία από τα στελέχη του επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο Harz στη Γερμανία από 11 – 17/10/2015.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη στελεχών του ΦΔΟΡ στο Εθνικό Πάρκο Harz, ενώ μεσολάβησε και επίσκεψη στελεχών του Εθνικού Πάρκου Harz στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης το Σεπτέμβριο του 2014.

Κατά την επίσκεψη, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, στελέχη του Εθνικού Πάρκου Harz παρουσίασαν στους Έλληνες συναδέλφους τους το σχεδιασμό και την εφαρμογή σημαντικών δράσεων του Πάρκου. Αυτές αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την εθελοντική εργασία, τη φύλαξη του Πάρκου, την προστασία και τη διαχείριση των δασών, τα δίκτυα και τη σήμανση μονοπατιών, καθώς και την επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη με προϋπόθεση την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Επίσης συζήτησαν με το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου Harz και αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις, σχετικά με τη διαχείριση των δύο Εθνικών Πάρκων.

O ΦΔΟΡ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση, στον κ. Joachim Wintjen και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας για τη διοργάνωση και την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Ακόμα, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το διευθυντή κ. Andrea Pusch και το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου Harz για τη θερμή φιλοξενία και την άρτια οργάνωση της επίσκεψης.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε τη συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ των δύο Εθνικών Πάρκων και κυρίως της απόκτησης πολύτιμων εμπειριών και γνώσεων για το προσωπικό του ΦΔΟΡ, από τη λειτουργία του Εθνικού Πάρκου Harz που διακρίνεται για το επιτυχημένο έργο του και ιδιαίτερα για την ισορροπία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της τουριστικής ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα