Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Μια 28χρονη καλλιτέχνης της πόλης μας φτιάχνει τις πιο εντυπωσιακές τσάντες από εφημερίδες και περιοδικά

9 1 2 3 4 5 6 7 8

Η Λίνα Καβάση είναι 28 χρονών και κατάγεται από την Ξάνθη. Όπως κάθε κοπέλα τις αρέσει να ξεφυλλίζει περιοδικά αλλά δεν στέκεται μόνο σ’αυτό. Μόλις τελειώσει το ξεφύλλισμα αρχίζει η δημιουργία. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με την ειδικότητα του Μηχανικού και από ό,τι θα μας εξηγήσει παρακάτω ήταν τα επαγγελματικά ταξίδια της ένα μέσω για να έρθει σ’ επαφή με την τέχνη της.

Από πότε ασχολείσαι με την κατασκευή των τσαντών;

Ασχολούμαι με την κατασκευή των τσαντών από το 2011 όταν γύρισα από το τελευταίο μου ταξίδι. Η ιδέα δεν ήταν δική μου. Στο ταξίδι μου στο Λος Άντζελες γνώρισα μια εταιρία που δημιουργεί τσάντες, κοσμήματα κ.α. από ανακυκλώσιμα υλικά. Πάντα είχα οικολογική συνείδηση κι έτσι όταν γύρισα στην Ελλάδα σκέφτηκα να κάνω το ίδιο κι εγώ. Αρχικά ξεκίνησα να φτιάχνω τσάντες για μένα και τις φίλες μου, έπειτα όμως είδα ότι είχε απήχηση στον κόσμο κι έτσι το συνέχισα. Προσπαθώ πάντα ν’ ακολουθώ τις τάσεις της μόδας και να τις προσαρμόζω ανάλογα με το στιλ και τα γούστα της κάθε γυναίκας.

Πώς γίνεται μια τσάντα από εφημερίδα ή περιοδικό;

Στην αρχή επιλέγουμε το υλικό, σχέδιο, χρώμα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. Το κάθε κομμάτι πλαστικοποιείται ώστε οι τσάντες να είναι αδιάβροχες και ανθεκτικές. Διπλώνουμε τα κομμάτια και τα πλέκουμε μεταξύ τους δημιουργώντας λωρίδες. Τέλος, ράβουμε τις λωρίδες και μετά τοποθετούμε τα επιπρόσθετα τμήματα όπως φερμουάρ, λουριά, κουμπιά κλπ.

Πόσο χρόνο χρειάζεται να φτιάξεις μια τσάντα;

Ο χρόνος είναι ανάλογος με το μέγεθος της τσάντας. Για παράδειγμά μια μεγάλη τσάντα φτιάχνεται με 970 κομμάτια. Για να τελειοποιηθεί χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα. Φυσικά για τα πορτοφολάκια ή μικρούς φακέλους ο χρόνος περιορίζεται σε μέρες ή και ώρες.

Μπορεί κάποιος να παραγγείλει μια τσάντα και να του τη φτιάξεις;

Φυσικά! Πάντα προσαρμόζεται η τσάντα στο στιλ και το γούστο της κάθε γυναίκας.Μπορεί επίσης να φτιαχτεί κάποια τσάντα και με φωτογραφίες.Κάθε γυναίκα είναι μοναδική γι’αυτό μοναδική είναι και η τσάντα της!

Είναι μια καλή ευκαιρία αυτή η δουλειά για σένα στα χρόνια της κρίσης;

Είναι κάτι που κάνω με μεράκι και ο κόσμος το στηρίζει. Βέβαια, δε μου παρέχει επαρκείς βιοποριστικούς πόρους αλλά είναι ένα επιπρόσθετο εισόδημα. Είναι ενθαρρυντικό που στα χρόνια της κρίσης ο κόσμος έχει στραφεί στα χειροποίητα προϊόντα κι αυτό αποδεικνύεται από τις ολοένα αυξανόμενες παραγγελίες μου. Έχω συνεργαστεί με κάποια καταστήματα σε Αθήνα (Ερμού), Κρήτη, Ιωάννινα, Σάμο κι έχω στείλει δημιουργίες μου στο εξωτερικό.

Που μπορεί να δει κάποιος τις δημιουργίες σου και πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου;

Τις δημιουργίες μου μπορείτε να τις βρείτε:

Facebook: Lina Kavasi

Ομάδα στο Facebook: Handmade accessory.

Mail: [email protected]

Ενώ,αυτή την περίοδο το blog μου είναι υπό κατασκευή.

https://linakavasi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα