Καβάλα Τελευταία Νέα

Έναρξη μαθημάτων Ιστιοπλοΐας ανοικτής Θάλασσας

nok istiopoloia nok istiopoloia (1) nok istiopoloia (2) nok istiopoloia (3)

Το Σάββατο 19/10/15 πραγματοποιήθηκε η έναρξη των φθινοπωρινών μαθημάτων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του τμήματος Κεραμωτής-Φαναρίου του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας στο λιμάνι του Φαναρίου της Κομοτηνής. Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου καθώς και μέλη της τοπικής Κοινότητας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Παράλληλα απονεμήθηκαν τα Διπλώματα Κυβερνητών στους αποφοίτους των Εαρινών Τμημάτων της σχολής των Αρχαρίων αλλά και της Αγωνιστικής, από τον Πρόεδρο κ. Κεραμιδά Κωνσταντίνο και τον Έφορο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης κ. Θεοδωρίδη Δημήτριο του Ν.Ο. Καβάλας.

Η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα. Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη στους μαθητές.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών και θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών.

Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων καθώς και τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

Η απόκτηση του διπλώματος κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Καβάλας δεν είναι το τέρμα. Για όποιον θέλει να μείνει κοντά στη θάλασσα, είναι μόνο η αρχή της δράσης. Οι μαθητές της σχολής γίνονται μέλη του Ομίλου και μπορούν να πάρουν μέρος σε εκδρομές με ιστιοφόρα, να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα σκάφη του Ομίλου, παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνει ο Όμιλος μας καθώς και σε άλλους πανελληνίους η πανευρωπαϊκούς στους οποίους λαμβάνουν μέρος τα σκάφη του Ομίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Έφορο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας Θεοδωρίδη Δημήτρη 6948066969, τους Εκπαιδευτές του Ομίλου Γκριτζελάκη Χριστόφορο 6972054346 και Βαφία Παναγιώτη 6909158894 καθώς και στο τηλέφωνο του Ομίλου 2510222897.

Σχετικά Άρθρα