Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στην αντιπλημμυρική προστασία της Θράκης δουλεύει αυτόν τον καιρό ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης

antiplhmirika (1) antiplhmirika

   Ενόψει της νέας χειμερινής – πλημμυρικής περιόδου, δόθηκε εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. να ελέγξουν τα σημεία πλημμυρικού κινδύνου και να επισπεύσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στα πλαίσιο αυτό της πρόληψης και της προετοιμασίας, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. κ. Γεώργιος Παυλίδης επισκέφτηκε χθες μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Μουσταφά Κατραντζή, την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας κα Ζωή Κοσμίδου και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης κ. Κωνσταντίνο Δερνεκτσή, σημεία στους Αγίους Θεοδώρους και στον Ίσαλο στη Ροδόπη, όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα σημεία αυτά ή δεν υπήρχαν κανάλια αντιπλημμυρικής προστασίας ή ήταν κλειστά (μπαζωμένα) από δεκαετίες.

Σχηματίστηκε επιτόπια άποψη και δόθηκαν οδηγίες.

Με την ίδια σύμβαση έργου, στη Ροδόπη θα εκτελεστούν έργα στις περιοχές Αμαράντων, Καλλιθέας, Φύλακα, Πελαγίας, Βάκου, Υφαντών, Ιάσμου, Διαλαμπής, Πανεπιστημιούπολης, Αγιάσματος, κ.τ.λ.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: “Η Περιφέρειά μας είναι δύσκολη στην αντιπλημμυρική της προστασία λόγω της επίπεδης διαμόρφωσης του εδάφους σε πολλά σημεία και της ύπαρξης μεγάλων και επικίνδυνων ποταμών. Στον Έβρο, με τεράστιο αγώνα δρομολογήσαμε την αποκατάσταση του συνόλου σχεδόν των καταστροφών της περασμένης περιόδου. Υπάρχουν έργα βεβαίως, στα κρίσιμα σημεία, που ολοκληρώθηκαν ή κατασκευάζονται. Τα άλλα ακολουθούν. Ξεκινήσαμε και αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών καταστάσεων, κάτι όμως που θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα”.

Σχετικά Άρθρα