Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της 14 ης Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Π.Δ. και τα υπ’ αριθμ. 27500. 27501 και 30007/2015, έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και θα οργανωθούν στην Κομοτηνή οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI Τ/Θ Ταξιαρχίας και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

10:00 Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη Δοξολογία, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας.

10:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.

18:50 Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή Μουσικής και τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Το στρατιωτικό σκέλος της εκδήλωσης παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας ανάλογα, με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία και τους οικείους Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Γεώργιος Παυλίδης

Σχετικά Άρθρα