ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ευχές του Αλέκου Κοντού σε παιδιά και μαθητές για την έναρξη του σχολικού έτους

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας ,στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς μας, αν και εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία δεν κατόρθωσε να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα σχολεία μας , η εύρυθμη λειτουργία τους καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Η καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και οι ερασιτεχνισμοί του Υπουργείου της «Πρώτη φορά Αριστερά» δεν έχουν τέλος. Οι αιτήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών γίνονται για δεύτερη φορά το ίδιο καλοκαίρι αφού ξέχασαν να δημοσιεύσουν σε ΦΕΚ τη σχετική εγκύκλιο. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου οπότε δεν πρόκειται να είναι στα σχολεία τους πριν από τις εκλογές.

Ειδικότερα στο Νομό Ξάνθης έχει δημιουργηθεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση αφού τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Α’ θμια εκπαίδευση πλησιάζουν τα 200 και στη Β’ θμια τα 67 σε εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων.

Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι να υπολειτουργήσουν τα σχολεία, να μην δουλέψουν τα ολοήμερα τμήματα, να γίνονται προσωρινές αναστολές λειτουργίας σχολείων και νηπιαγωγείων.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι εκπαιδευτικοί που υπάρχουν στα σχολεία αλλά το κυριότερο να τιναχτεί στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων οικογενειών και πολύ περισσότερο η σχολική ζωή- καθημερινότητα των παιδιών μας που θα πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αλέξανδρος Κοντός

Βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα