Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Αλέκος Κοντός ενημέρωσε τον Μεϊμαράκη για την υπόθεση των ρέπος του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρώην υπουργός Βουλευτής Ξάνθης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός με επιστολή του ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος για την υπόθεση των 370 εκατομμυρίων ευρώ που μεταφέρθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα ΕΛΓΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη

08/09/2015

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Προς ενημέρωσή σου σχετικά με τα 370 εκατομμύρια ευρώ, που μεταφέρθηκαν από τον αγροτικό τομέα (ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ), από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, για να κατατεθούν ως ρέπος στην Τράπεζα Ελλάδος και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, σου επισημαίνω τα παρακάτω:

Α. Τους πρώτους μήνες του 2015, 300 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Β’ Πυλώνα της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής), που αφορούσαν προκαταβολές για έργα- γέφυρα μεταξύ των δύο κοινοτικών προγραμμάτων, μεταφέρθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς στην Τράπεζα Ελλάδος, όπου κατατέθηκαν ως ρέπος, με προορισμό να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του δημοσίου.

Η δικαιολογία ήταν ότι στην Τράπεζα Πειραιώς ήταν άτοκα ενώ στην Τράπεζα Ελλάδος κατατέθηκαν με επιτόκιο 2 έως 2,5 %. Πέραν του γεγονότος ότι με την κατάθεση στην Τράπεζα Ελλάδος οι τόκοι θα επιστραφούν στην Ε.Ε, αφού πρόκειται για προκαταβολή ευρωπαϊκού προγράμματος και κατά συνέπεια το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι μειωμένο κατά το ποσό των τόκων αυτών, με τα 300 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να πληρωθούν οι παρακάτω πολύ σημαντικές δράσεις για τον αγροτικό τομέα της χώρας μας:

– Βιολογική Γεωργία
– Βιολογική Κτηνοτροφία
– Σχέδια Βελτίωσης φυτικής και ζωικής παραγωγής
– Έργα ΟΠΑΑΧ, LEADER, Δάσωση Γαιών
– Νιτρορύπανση
– Αμοιβή καπνοπαραγωγών για την εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού
– Αμοιβή τευτλοπαραγωγών για την ολοκληρωμένη διαχείριση τεύτλων
– Προγράμματα καινοτομίας για την αλιεία
– Αγροτικά προγράμματα για την ποιότητα
– Προγράμματα για δασικά δημόσια έργα και
– Προγράμματα επενδύσεων για μεταποίηση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων.
Β. Από τον ΕΛΓΑ μεταφέρθηκαν 70 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που προήλθαν από εισφορές αγροτών, ποσό με το οποίο θα είχαν πληρωθεί αποζημιώσεις αγροτών που υπέστησαν ζημιές το 2014 στη ζωική και φυτική παραγωγή.

Με τιμή

Αλέξανδρος Κοντός

Βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα