Έβρος Τελευταία Νέα

Ναρκωτικά διακινούνται μέσο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Στοχευμένους ελέγχους για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2015, προ της κεντρικής εισόδου του Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων αυτών δράσεων, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 24 ημεδαπών (19 ανδρών και 5 γυναικών), ηλικίας από 18 έως 58 ετών και δύο αλλοδαπών, ενός 49χρονου υπηκόου Κολομβίας και ενός 39χρονου υπηκόου Γερμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επιχειρησιακής δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 243 άτομα και 81 οχήματα, ενώ κατασχέθηκαν:

107,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

21,7 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

160 γραμμάρια χασισέλαιο

24,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό

μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης

3 παραισθησιογόνα μανιτάρια

3 κύβοι ζάχαρης εμποτισμένοι με LSD

2 δισκία ecstasy

2 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOXONE

11 αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό

1 μεταλλικός τρίφτης

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Οι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Σχετικά Άρθρα