Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας στην Ξάνθη, με επισκέψεις και ομιλίες ηγετικών στελεχών. Ενισχυμένη η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ, πέφτουν Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Χρυσή Αυγή

Με την κατάθεση σήμερα το βράδυ των συνδυασμών στα κατά τόπους πρωτοδικεία ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές της 20 ης Σεπτεμβρίου μπαίνει στην τελική ευθεία. Η εκστρατεία των κομμάτων θα «ενισχυθεί» και με τους υποψήφιους βουλευτές, αν και η ύπαρξη της λίστας έχει αλλάξει κατά πολύ τα χαρακτηριστικά της προσέγγισης των υποψήφιων ψηφοφόρων.

Η κινητικότητα είναι ήδη έντονη στην Ξάνθη, καθώς έχουν αρχίσει και κεντρικές εκδηλώσεις κομμάτων, όπως της Ν.Δ. με τη διήμερη περιοδεία στην Θράκη της Ντόρας Μπακογιάννη και την χθεσινή συνέντευξη των ΑΝΕΛ Ξάνθης από τον Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ανεβαίνει η Ν.Δ.

Καθολικές πάντως είναι οι εκτιμήσεις ότι το πολιτικό κλίμα παραμένει ρευστό, με τη Νέα Δημοκρατία όμως να έχει συνεχώς ανοδικές τάσεις και να διεκδικεί επί ίσοις όροις την πρώτη θέση από τον Σύριζα. Για την Τρίτη θέση θα παλέψει η Χρυσή Αυγή με τους ΑΝΕΛ ενώ λίγο ποιο πίσω έχουν μείνει ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μαζί με την ΛΑΕ που δεν φαίνεται να είναι πολύ ενισχυμένη τουλάχιστον προς το παρόν.

Τα ψηφοδέλτια

Αν και απομένουν περίπου 12 ώρες για να κατατεθούν οι συνδυασμοί, στα περισσότερα από τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδο στη Βουλή, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, υπάρχουν κενές θέσεις, που οφείλονται κυρίως στην απροθυμία γνωστών συμπολιτών να αποδεχτούν τις προτάσεις που γίνονται, καθώς η λίστα δίνει προκαθορισμένο αποτέλεσμα εκλογής.

Στην ΝΔ πρώτος θα είναι ο Αλέκος Κοντός, στους ΑΝΕΛ ο Διαμαντής Σκουλαρίκης, στο Ποτάμι ο κ. Χατζηθεοφάνους. Μέχρι εκεί ξέρουμε, όλοι οι άλλοι σφάζονται μεταξύ τους.

Σχετικά Άρθρα