Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνεχίζουμε να συλλαμβάνουμε έναν δύο διακινητές στον Έβρο την ώρα που μπαίνουν χιλιάδες μετανάστες από τα νησιά μας…

Συνελήφθησαν στις 1-9-2015 το βράδυ, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 30 και 40 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα επτά (37) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι, όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, χθες (1-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου- Αρδανίου, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με ρουμάνικες πινακίδες, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω (πλησίον του οικισμού Ταύρης), ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και μαζί με τον συνοδηγό, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν, πεζή, σε φυγή, σε παρακείμενη έκταση με πυκνή βλάστηση. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες.

Άμεσα οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση, πραγματοποιώντας ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο διακινητές. Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Σχετικά Άρθρα