Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ξάνθης μια εναλλακτική πρόταση…

Στην πόλη μας λειτουργεί το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Το σχολείο δέχεται για φοίτηση μαθητές εργαζόμενους ή άνεργους κάθε ηλικίας οι οποίοι έχουν απολυτήριο Γυμνασίου, και εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν τις Λυκειακές τους σπουδές.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο λειτουργεί το απόγευμα από 18:30 έως 21:50 ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών τεσσάρων ετών (οι κάτοχοι Πτυχίου Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπ/σης εγγράφονται στο τρίτο έτος). και παρέχει Απολυτήριο Τίτλο Γενικού Λυκείου, με δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι.) μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων αποκλειστικά (με ποσόστωση 0.5%) για τους μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ και εισαγωγή στο Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τις αντίστοιχες διαδικασίες.

Οι εγγραφές γίνονται κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου έως και 30 Ιουνίου.. Κατ΄ εξαίρεση, γίνονται εγγραφές κατά το μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, για περιπτώσεις μαθητών που, για λόγους ανωτέρας βίας, δεν μπόρεσαν να εγγραφούν, καθώς και για τους παραπεμπόμενους μαθητές σε επανεξέταση περιόδου Σεπτεμβρίου.

Το σχολείο στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Δημοκρίτου 27 (είσοδος από την πλευρά χαμηλών κτηρίων) και έχει αριθμό τηλεφώνου 25410-84663 .Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε πέμπτη 18:30 έως 21:00

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

loading...

Σχετικά Άρθρα