ΑτζένταΤελευταία Νέα

Σήμερα το απόγευμα η 13 η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών-Υποδοχή της Φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην Ξάνθη

Σας ενημερώνουμε ότι η υποδοχή της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην πόλη της Ξάνθης στα πλαίσια της 13 ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του Κέντρου Πολιτισμού και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:15μμ στην πλατεία Μητροπόλεως.

Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή (ώρα έναρξης 18:00μμ) από Γηροκομείο Ξάνθης, οδός Εθελοντή Αιμοδότη, Ηλιουπόλεως, Πραξιτέλους, Περικλέους, Ανδρέου Δημητρίου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Κωνσταντίνου Μπένη, Κεντρική Πλατεία, Βασ. Κωνσταντίνου,Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας σχεδόν από τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων θα καταλήξει στην Πλατεία Μητροπόλεως όπου θα ανάψει ο βωμός.

Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της Αγάπης, στο πέρασμα της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των Φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των περιφερειών, των Δήμων, των Ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Στο πέρασμα της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και συμπολιτών μας. Επίσης αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο που από το 2003 ο σύλλογος της «Αγάπης» είναι ο πρώτος σε προσφορά φιαλών αίματος σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. ενώ μόνο για το έτος 2014 προσέφεραν τα μέλη του 6.115 μονάδες αίματος.

Η συναυλία που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης με τους γνωστούς καλλιτέχνες και συγκρότημα 1550 είναι αφιερωμένη από το Δήμο Ξάνθης στους νέους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας. Οι 1550 δημιουργήθηκαν το 1998 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα albums . Έχουν συνεργαστεί στη σκηνή και στο στούντιο με καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Έλενα Παπαρίζου, Αντώνης Ρέμος και έχουν συνθέσει μουσική για την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η Σκόνη Του Χρόνου (2009)». Έχουν εμφανιστεί και εξακολουθούν να εμφανίζονται στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Ελλάδας και έχουν περιοδεύσει επανειλημμένα σε Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.

Γιάννης Ράνης- τύμπανα, Ρουσσέτος Δημητρόγλου- κιθάρες, Τάσσος Σταύρακας- πλήκτρα, Μηνάς Τσίγκος- φωνητικά, Ιωσήφ Μοσχόπουλος- κιθάρες, Γιάννης Κωστής- μπάσο.

Σχετικά Άρθρα