Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Στον εισαγγελέα δυο οπαδοί της ΆΕΚ για τα επεισόδια στα Πηγάδια

Συνελήφθησαν στις 29-8-2015 στην Ξάνθη και τα Πηγάδια Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 21 ετών, που συμμετείχαν σε επεισόδια αθλητικής βίας. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών μέτρων, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ- Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας, κατά περίπτωση. Ειδικότερα, χθες το πρωί, στην Ξάνθη, ο 17χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων που εξύβρισε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε με χρήση σωματικής βίας 42χρονο ημεδαπό, που βρισκόταν στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε. Χθες το βράδυ, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, έξωθεν του γηπέδου Πηγαδίων Ξάνθης, ο 21χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων, που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο.

Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα