Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σκέψεις και αναζητήσεις μετά τις εκλογές… από την Γεωργία Ανδρέου

Μετά τις εκλογές και ο νικητής των εκλογών η αποχή είναι το κυρίαρχο στοιχείο των πρόσφατων εκλογών. Οι πολίτες έδειξαν ισχυρή αδιαφορία. Καθόσον οι δομημένοι πολιτικοί σχεδιασμοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αποχής και δεν προβαίνουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον τρόπο οργάνωσης και στελέχωσης τους, με προσέγγιση και ανταπόκριση στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, ορατός πλέον προβάλλει ο κίνδυνος για την πλήρη απαξίωση για τις πολιτειακές αξίες με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για το μέλλον της πατρίδας μας.

«Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους», διατύπωσε, όταν την ίδρυε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής , «πρέπει:

Πρώτον να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό.

Δεύτερον να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Τρίτον να είναι δημοκρατικά οργανωμένα».

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία μετά την πορεία σαράντα και πλέον ετών χρειάζεται τον αναπροσανατολισμό της με όλα όσα την συνέδεαν με την μεγάλη μεσαία κοινωνική τάξη. Την ανάπτυξη και διατύπωση αυτής της ιδεολογίας που δεν εκφράστηκε για κάποια χρόνια δυνατά και πολιτικά με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της παράταξης από τους πολίτες.

Οι αρχές της Νέας Δημοκρατίας στηρίζονται στην αξιοκρατία, στην ώθηση της επιχειρηματικότητας, σε ιδεώδη και αξίες συνυφασμένες με την υπόσταση μας ως Έθνος Ελλήνων.

Όσοι συντασσόμαστε στο χώρο είναι χρήσιμο να αντιληφθούμε ότι είμαστε εδώ για να εξετάσουμε την ως τώρα στάση μας και πως μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και δημιουργική διέξοδο σ τους νέους και την πατρίδα. Χρειάζεται αναθεώρηση ο χώρος μας και ο τρόπος που λειτουργούμε. Είναι απαραίτητη η ανάδειξη χωρίς αποκλεισμούς, με δημοκρατικές διαδικασίες και άλλων πολιτικών προσώπων που έχουν διάθεση συμμετοχής και προσφοράς. Προβάλλοντας και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ακολουθούμε τις αξίες μας, όπως διατυπώθηκαν από τον Ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή μπορούμε να κινητοποιήσουμε το μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό της κοινωνίας μας και να επιτύχουμε στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αλλά πόσο ασφαλέστερο θα ήταν το μέλλον αυτό, πόσο γρηγορότερα θα φτάναμε, πόσο λαμπρότερη θα ήταν η νίκη μας αν πάνω από όλα τα άλλα διορθώναμε και λίγο τον εαυτό μας…

Ανδρέου Γεωργία Μιχαηλίδη

Σχετικά Άρθρα