Αθλητικά Τελευταία Νέα

ΈΝΤΑΣΗ ΜΕ ΣΟΛΤΑΝΙ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΒΕΛΛΙΟΣ: Ηρακλής – Ξάνθη 1-1

Το ματς του Ηρακλή με την Ξάνθη τελικά διεξήχθη κανονικά, ωστόσο οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Λουσέρο και Βέλλιος τα γκολ, χωρίς νίκη στο γήπεδο του παραμένει ο Γηραιός.

Ο Ηρακλής μπορεί να πέτυχε γκολ (80′ Βέλλιος), απέναντι στην Ξάνθη (62′ Λουσέρο) όμως δεν κατάφερε, ούτε και τώρα να πάρει την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη του στην έδρα του. Οι Θεσσαλονικείς μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με την ακριτική ομάδα σ’ ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Γκολ, φάσεις, σκληρά μαρκαρίσματα, πέναλτι που δεν δόθηκαν, αλλά και ένα Σολτάνι που αποβλήθηκε καθώς τα έβαλα με όλους και με όλα.

Με Λουκίνα βασικό

Ο Νίκος Παπαδόπουλος εμπιστεύτηκε στην αρχική 11αδα τον Λουκίνα, αντί του  Βέλλιου. Βασικός ξεκίνησε και ο Μαρκής δίπλα στον Λάζαρ. Στις υπόλοιπες θέσεις και σε σχηματισμό 4-2-3-1 ο προπονητής του Ηρακλή ξεκίνησε με τον Περνίς κάτω από τα δοκάρια. Από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Στάμου και Σαραμαντάς. Αμυντικά χαφ οι Μακρής και Λάζαρ. Στον άξονα ο Ρομάνο, στις πτέρυγες οι Πασάς και Τσιλιανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Λουκίνας.

Πλήρης η Ξάνθη

Ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπέρτος, Καρυπίδης, Φλίσκας και Γουάλας. Αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός και Λουσέρο. Στον άξονα ο Ερέα, στις πτέρυγες οι Σολτάνι, Ντιμιτρόβ και στην κορυφή της επίθεσης ο Καπετάνος.

Προσπαθούσαν να μάθουν το γήπεδο

Σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες μέχρι και το πρώτο 20λεπτό προσπάθησαν να μάθουν τα προβλήματα που έχει το γήπεδο μετά την δυνατή νεροποντή που είχαμε νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη. Εκτός από μια κατοχή της μπάλας που είχε ο Ηρακλής και κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, με τον Τριτσώνη να δείχνει τρεις κίτρινες κάρτες για επικίνδυνο μαρκάρισμα, δεν είχαμε κάτι άλλο το αξιοσημείωτο. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για την φάση στο 18ο λεπτό για οφ σαιτ που υπέδειξε ο πρώτος βοηθός της αναμέτρησης. Ο Πασάς πέταξε στο κενό χώρο την μπάλα με τον Λουκίνα να επιχειρεί το σουτ και τον Τσέναμο να τον κερδίζει.

Πάτησε γκάζι η Ξάνθη

Η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ηρακλής και Ξάνθης ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για ν’ ανοίξουν το σκορ. Η ακριτική ομάδα για ένα δεκάλεπτό πήρε τα ηνία του αγώνα βγάζοντας ανάπτυξη από τις πτέρυγες με κεντρικό πρόσωπο τον Σολτάνι. Στο 23′ ο Ντιμιτρόφ γύρισε για τον Ερέα, με τον Ρουμάνο να πιάνει την κεφαλιά και τον Πέρνις να μπλοκάρει την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καπετάνος από θέση για γκολ έπιασε άσχημα την κεφαλιά με τον Τσέχο τερματοφύλακα να διώχνει τον κίνδυνο. Η πιο μεγάλη φάση για την Ξάνθη χάθηκε με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Μετά από κόρνερ του Λουσέρο, ο Σολτάνι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι με τον Περνίς να δείχνει αντανακλαστικά και να διώχνει. Κάπου εδώ η Ξάνθη σίγησε επιθετικά με τον Λουτσέσκου να έχει έντονα παράπονα από τους παίκτες για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να βγάλουν μια κάθετη πάσα στον Καπετάνο.

Απείλησε, αλλά ο Τσέναμο ήταν εκεί

Ο Ηρακλής, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου ήταν η ομάδα που είχε σωστή ανάπτυξη, καλή μεταφορά της μπάλας, αλλά και προσπάθειες για γκολ κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 31′ ο Μακρής ήταν ο παίκτης που απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Ξάνθης, όμως ο Τσενάμο έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Ζήτησε πέναλτι ο Ηρακλής

Στο 34ο λεπτό ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Λουκίνα από τον Φλίσκα. Ο Τριτσώνης ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι μη συμφωνώντας με τον πάγκο του Ηρακλή. Στο 41′ ο Τσιλιανίδης μιμήθηκε τον συμπαίκτη του, με τον Τσενάμο να είναι παρών και σ’ αυτή την φάση διώχνοντας σε κόρνερ. Στην μοναδική ευκαιρία που πάτησε περιοχή ο Γηραιός ήταν στο 44′ με την κεφαλιά του Λουκίνα, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας της Ξάνθη μπλόκαρε στην γωνία του.

Στο ξεκίνημα του δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα με τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια, Πανιώνιο και Λεβαδειακό. Λάθη, επιπόλαιες μεταβιβάσεις, αλλά και μια αδιανόητη κούραση. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη που πήρε τον έλεγχο του αγώνα βγάζοντας επιθέσεις και πάλι από τις πτέρυγες. Την ώρα που οι φίλαθλοι του Ηρακλή ζητούσαν: “Βάλτε επιτέλους ένα γκολ”, αυτό ήρθε από τους φιλοξενούμενους. Στο 62’σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της ακριτικής ομάδας ο Βασιλακάκης έστρωσε την μπάλα στον Λουσέρο και μ’ ένα δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Περνίς.

Ζήτησε και δεύτερο πέναλτι ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής ζήτησε ένα ακόμα πέναλτι με τον Πασά να ανατρέπεται από τον Τσενάμο στην έξοδο που έκανε από την εστία του σε μια προσπάθεια να διώξει την μπάλα. Ο Τριτσώνης και πάλι ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς να διαμαρτύρονται στον ρέφερι της αναμέτρησης, αλλά και στον 4ο διαιτητή. Ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές με τους Βέλλιο και Κυριακίδη να μπαίνουν στις θέσεις των Τσιλιανίδη και Ρομάνο.

Οι γηπεδούχοι στο 71′ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Απόστολο Βέλλιο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Μετά από πάσα του Λάζαρ ο έμπειρος επιθετικός γύρισε το κορμί του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο φορ του Ηρακλή στο 80′ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσενάμο.

Στο 83′ ο Σολτάνι κόντεψε να τινάξει το ματς στο αέρα. Μετά από ένα φάουλ του Λάζαρ πάνω στον Αλγερινό ποδοσφαιριστή, ο τελευταίος αντέδρασε άσχημα. Προσπάθησε να επιτεθεί στον μέσο του Ηρακλή με τους παίκτης Ξάνθης να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Ο Τριτσώνης που έβλεπε την κατάσταση να μην εκτονώνεται του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Ο Σολτάνι συνέχισε να προκαλεί με την συμπεριφορά του. Ο Λουτσέσκου  βλέποντας πως θα χάσει τον παίκτη του σήκωσε τον Μπαξεβανίδη άρον – άρον από τον πάγκο ζητώντας να περάσει στην θέση του Σολτάνι. Αυτή η αλλαγή δεν έγινε ποτέ, γιατί ο παίκτης της Ξάνθη αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Γιώργος Καζναφέρης προσπάθησε να τον βάλει στον πάγκο με τα σπρωξίματα να είναι εκατέρωθεν.

MAN OF THE MATCH: Ο Απόστολος Βέλλιος με την είσοδό του στο παιχνίδι κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ του Ηρακλή, ενώ αν ήταν πιο τυχερός θα μπορούσε να δώσει ακόμα και την νίκη στην ομάδα του. Όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τσενάμο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Καρίμ Σολτάνι με την συμπεριφορά που είχε στην φάση του 83ου λεπτού, έδειξε ένα άλλο πρόσωπο που δεν το είχαμε γνωρίσει όσο καιρό αγωνίζεται στην Ελλάδα. Μπορεί να δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Λάζαρ, όμως η αντίδραση του ήταν κάκιστη. Προσέβαλε τους συμπαίκτες του τον παρακαλούσαν να σταματήσει, ενώ ήρθε και στα χέρια με τον γενικό αρχηγό της Ξάνθης Γιώργο Καζναφέρη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Oi Πέρνις και Τσενάμο ήταν από τους διακριθέντες. Είχαν πολλές και καλές επεμβάσεις στις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες δείχνοντας μια σταθερότητα αλλά και γιατί τους εμπιστεύονται οι προπονητές τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Στα δύο γκολ που είχαμε στο παιχνίδι, τόσο η άμυνα του Ηρακλή, όσο αυτή της Ξάνθης έχουν ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης. Σ’ αυτό του Λουσέρο, οι παίκτες της Ξάνθης άλλαξαν την μπάλα 4-5 φορές έξω από την περιοχή του Πέρνις χωρίς να βρεθεί κάποιος παίκτης των γηπεδούχων να σταματήσει την προσπάθεια. Ενώ σ’ αυτή του Βέλλιου, τόσο ο Λάζαρ, όσο και ο σκόρερ έκαναν τις προσπάθειες τους χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ηρακλής φωνάζει για δύο πέναλτι που δεν έδωσε ο Τριτσώνης, αλλά και για ένα οφ σαιτ στον Λουκίνα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, αντέδρασε σωστά στην αποβολή του Σολτάνι, ενώ σε κάποιες κάρτες του ήταν υπερβολικός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Χωρίς νίκη στην έδρα παραμένει ο Ηρακλής καθώς σήμερα απέναντι στην Ξάνθη ήρθε ισόπαλος 1-1. Οι “κυανόλευκοι” θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια και να βρουν τις λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν. Σ΄ ένα καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις και γκολ η συμπεριφορά του Σολτάνι ήταν το μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα. Σίγουρα αναμένεται η καμπάνα να ηχήσει βαριά στα αυτιά του Αλγερινού επιθετικού. Η ακριτική ομάδα συνεχίζει να είναι αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια της δείχνοντας πως φέτος έχει στόχο να μπει στα play offs.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Μακρής, Λάζαρ, Ρομάνο (Κυριακίδης 67′), Πασάς (Χαντί 89′), Τσιλιανίδης (Βέλλιος 67′), Λουκίνας

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Ερέα (Μπαξεβανίδης 86′), Φλίσκας, Καπετάνος (Βασιλακάκης 58′), Καρυπίδης, Ντιμιτρόβ (Λισγάρας 89′)

Σχετικά Άρθρα