Κύριο Θέμα Λάσπη Τελευταία Νέα

Ρε τους ψευταράαααδες… αυτοί ήταν οι «καθαροί» και οι Νεοδημοκράτες τα λαμόγια ε; Ο Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ και έχει τελικά offshore εταιρεία και δεν την δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του!

Την ύπαρξη offshore εταιρείας παραδέχθηκε μιλώντας χθες στο MEGA ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος φαίνεται πως θα έχει εμπλοκή με την επιτροπή ελέγχου της Βουλής και ενδεχομένως και με την εφορία. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν είχε κέρδη από αυτή, και γι’ αυτό δεν τη δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του. Όμως ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από βουλευτές.

“Δεν πρόκειται για off shore εταιρία, αλλά μία εταιρία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτήν την εταιρία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή” είπε χαρακτηριστικά το πρωί στο MEGA ο κ. Χαϊκάλης.

Την υπόθεση έφεραν στο “φως” 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που φωτογράφιζαν με συνεχείς ερωτήσεις τους στην Βουλή τον Παύλο Χαϊκάλη χωρίς να τον κατονομάζουν. Χθες επανήλθαν δίνοντας αυτή τη φορά τα στοιχεία της εταιρίας, η οποία ονομάζεται Metrofin Limited, με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ και έτος ίδρυσης το 2008, και μάλιστα αυτή τη φορά έστρεψαν τα βέλη τους και προς τον υπουργό κατά τη διαφθοράς, Παν. Νικολούδη.

“Η πολυδιαφημιζόμενη και πολλά υποσχόμενη σύσταση της θέσης του Υπουργού επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μετά από 8 μήνες, όχι μόνο δεν απέδωσε καρπούς, αλλά αποδείχθηκε άνθρακας. Ένα ακόμη δείγμα του ήθους της αριστεράς” αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους οι 18 βουλευτές.

“Η πραγματικότητα είναι μια, ότι παρά πολλές φορές αυτοί που κάνουν τους τιμητές είναι τελικά αυτοί που έχουν κάνει τα περισσότερα ανομήματα” σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

“Όποιος πιαστεί με off shore εταιρεία, πρέπει να υποστεί αυτά που λέει το σύνταγμα, που λέει ο νόμος του κράτους και η τιμωρία του να είναι αυστηρή και παραδειγματική” δήλωσε ο βουλευτής Βασ. Οικονόμου.

Την υπόθεση γνώριζε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, καλύπτοντας τον βουλευτή του κόμματός του και νυν υφυπουργό.

Για ανεύθυνο τρόπο κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε λόγο ο Παναγιώτης Νικολούδης, απαντώντας στα… καρφιά των βουλευτών της ΝΔ, ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

“Το ερώτημα που ανακύπτει από μόνο του είναι: αν οι ερωτώντες βουλευτές τα γνώριζαν, γιατί δεν τα ανέφεραν στις προηγούμενες ερωτήσεις τους, ώστε να ζητηθεί συγκεκριμένα ο έλεγχος και να έχουν οι ερωτήσεις ουσιαστικό περιεχόμενο; Αν πάλι δεν γνώριζαν τίποτα, θεωρούν ότι είναι αυτός υπεύθυνος τρόπος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου;” αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: Mega

Σχετικά Άρθρα