Παράξενα στο InternetΤελευταία Νέα

Στο πλευρό των μεταναστών ο Ερυθρός Σταυρός

 erythros stayros (3) erythros stayros erythros stayros (1) erythros stayros (2)

Κλιμάκια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης και του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς, βρέθηκαν στο σημείο της Ειδομένης, προκειμένου να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες.

Κατόπιν εντολής του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινού, το Σάββατο 22 Αυγούστου, το Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ Κιλκίς επισκέφθηκε την περιοχή της Ειδομένης ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των αναγκών και στη συνέχεια την Κυριακή 23 Αυγούστου επισκέφθηκε το σημείο των προσφύγων το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Θεσσαλονίκης.

Στη δράση συμμετείχαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες και εθελοντές της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ, καθώς και 10 εθελοντές του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς (Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ) με την Πρόεδρο και εθελόντρια αδελφή του ΕΕΣ κα Φραγγίδου Αικατερίνη.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια 2 υπηρεσιακών οχημάτων του τμήματος, έγινε διανομή στα εξής είδη πρώτης ανάγκης:

Γάλα, νερό, φάρμακα, είδη ρουχισμού, χαρτικά (pampers κ.λ.π.), μπιμπερό -τα οποία προήλθαν από την αποθήκη του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς-, φρούτα (ροδάκινα) -τα οποία ήταν χορηγία του Προέδρου της λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης-, ξηρά τροφή (σάντουιτς) -προσφορά του catering με την επωνυμία «Ζάϊκος»- καθώς και μαγειρεμένο γεύμα το οποίο προσφέρθηκε από τους ιδιώτες Θωμά & Σοφία Αγαθοαγγέλου.

Σχετικά Άρθρα