Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Παραιτήθηκε ο φυγόστρατος του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανότατα τον έστειλε ο Καμμένος στον Έβρο να υπηρετήσει την θητεία του!!!

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τάσος Κορωνάκης ενώπιον της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη της Κουμουνδούρου ο κ. Κορωνάκης υπενθύμισε τη διαφωνία του με την πολιτική «γραμμή» του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πόλωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην απογοήτευση και την αποστράτευση μελών του κόμματος, σημειώνοντας πως μετά την πρωτοφανή μάχη που δόθηκε στην διαπραγμάτευση και την επτάμηνη διακυβέρνηση «απαιτείται μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και παραγωγής ενός νέου σχεδίου επανακαθορισμού της στρατηγικής και απεμπλοκής από τα μνημόνια».

Ο κ. Κορωνάκης επέμεινε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι κομβικό ρόλο έπρεπε να παίξει η δημοκρατία, η εσωκομματική συζήτηση και η ζύμωση με την κοινωνία, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της «γραμμής» του κόμματος ελέω του εκβιασμού που δέχτηκε η κυβέρνηση. Έβαλε όμως και κατά της απόφασης για εκλογές χωρίς την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, τόνισε πως δημιουργεί την αίσθηση μιας στρατηγικής ήττας της Αριστεράς αφού επιχειρείται η ωραιοποίηση του μνημονίου χωρίς καμία προετοιμασία για νέους εκβιασμούς.

Ωστόσο, αναφερόμενος την ίδια ώρα στην Αριστερή Πλατφόρμα υπογράμμισε πως τα στελέχη της φέρθηκαν σαν να ήταν έτοιμοι από καιρό για την σύγκρουση, καθώς και για το ότι χρησιμοποίησαν ανέξοδη ρητορεία για το εθνικό νόμισμα.

Ο Τάσος Κορωνάκης είπε, πάντως, πως θα παραμείνει στο κόμμα, προσδοκώντας να διεξαχθούν οι κατάλληλες εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ απηύθυνε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκκληση σε όλες τις πλευρές να υπερασπιστούν το ήθος της Αριστεράς και να απορρίψουν την «ανθρωποφαγία». (Πάντως σύμφωνα με τις ΄ιδιες πληροφορίες ο Γραμματέας του Σύριζα θα παρουσιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου στον στρατό για να υπηρετήσει… πιστεύω ο Καμμένος να το στείλει εδώ στην Θράκη, το παλικάρι και να μην κάνει εξαιρέσεις… οι δηλώσει μένουν φίλε Πάνο!).

Σχετικά Άρθρα