Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ποντιακή θεατρική παράσταση «ο τελευταίος να κλείσει την κάσα» την Τετάρτη στον Πετεινό

patoulidou-pontiako_theatro voula-patoulidou-1

Τη θεατρική ποντιακή κωμωδία ’Ο τελευταίος να κλείσει την κάσα’, παρουσιάζει την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 21:00 το βράδυ στο χώρο του μνημείου Πετεινού, ο πολιτιστικός σύλλογος του οικισμού με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η παράσταση ανεβαίνει από μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης και ήδη εισπράττει αξιολογότατες κριτικές από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της.

Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία γραμμένη στην ποντιακή διάλεκτο, με τρόπο που να είναι κατανοητός ακόμη και από όσους δεν γνωρίζουν ποντιακά καθώς αυτός είναι και ο βασικός στόχος των μελών της ομάδας: να διατηρηθεί η ποντιακή διάλεκτος, να αγαπηθεί και να διαφυλαχθεί από τις νεότερες γενιές, εξηγεί ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Δημήτρης Πιπερίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση συμμετέχει και η Βούλα Πατουλίδου- φιλική συμμετοχή- αλλά και ο γνωστός στο Ξανθιώτικο κοινό Αλέξης Παρχαρίδης. Μαζί τους εμφανίζονται οι : Σάββας Μαυροματίδης, Μελίνα Χατζηκαμάνου, Ιφιγένεια Κιλαζίδου, Τάνια Μαραπά, Σάββας Τοπαλίδης.

Σχετικά Άρθρα