ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Το Ποτάμι καλεί τους βουλευτές να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Θεωρούμε ότι κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει». Αυτό επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής και κάλεσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Κομμουνιστικού Κόμματος και των ΑΝΕΛ να συνεννοηθούν και να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της Προέδρου της Βουλής. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού οι βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά την ψήφιση του Μνημονίου του Αλέξη Τσίπρα, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει αν θα έχει για Πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι.

Αναφορικά με την επικείμενη ψηφοφορία, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι οι βουλευτές του Κινήματος επιβεβαίωσαν την παλαιότερη απόφασή τους ότι η χώρα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι δεν στηρίζει την κυβέρνηση αλλά ψηφίζει τη συμφωνία που φέρνει ο Πρωθυπουργός γιατί θα μας κρατήσει στο κέντρο της Ευρώπης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο διαφοροποίησης βουλευτών κατά την αυριανή διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μία ενιαία κατεύθυνση και η απόφαση των βουλευτών είναι ότι θα κινηθούμε όλοι σαν μία γροθιά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το Ποτάμι καλεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Κομμουνιστικού Κόμματος και των ΑΝΕΛ να συνεννοηθούν και να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κας Κωνσταντοπούλου. Θεωρούμε ότι κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει. Οι βουλευτές του Ποταμιού ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά το πέρας της τελευταίας διαδικασίας που έχει προκριθεί, δηλαδή την ψήφιση της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, θα πρέπει η Βουλή τον Σεπτέμβριο σε Ολομέλεια να αποφασίσει αν θα έχει πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι.

Ως προς τη ψηφοφορία, οι βουλευτές του Ποταμιού επιβεβαίωσαν την παλαιότερη απόφασή τους ότι η χώρα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή προέχει η ευρωπαϊκή μας πορεία. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά ψηφίζουμε τη συμφωνία που φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας και είναι η συμφωνία που θα μας κρατήσει στο κέντρο της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βουλευτές σας με διαφορετική άποψη θα τύχουν κάποιων μέτρων πειθαρχικών;

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχουν βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μία ενιαία κατεύθυνση και η απόφαση των βουλευτών είναι ότι θα κινηθούμε όλοι σαν μία γροθιά σ’ αυτή την κατεύθυνση που σας είπα.

Σχετικά Άρθρα