ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Την E-Value καταγγέλλει η ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων Ξάνθης

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά τα νέα «γυμνάσια» που κάνουν στους εργαζόμενους η «αριστερή» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με το νέο τρίτο μνημόνιο, η εργοδοσία της E-VALUE βάλθηκε να προσθέσει στο όλο πάζλ και ασκήσεις «ακριβείας» όπως λέγεται στην στρατιωτική ορολογία, στην εκπαίδευση των υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο υπήρξε καταγγελία εργαζόμενης, από την εταιρία της E-VALUE, ότι «διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας την Πέμπτη 23/6, οργισμένος για την μικρή παραγωγή των εργαζομένων, τους σήκωσε όρθιους με τα… χέρια ψηλά στο τμήμα τους, για αρκετή ώρα, σε στρατιωτικό στυλ». Μετά το δημοσίευμα, μέλη του ΔΣ του σωματείου μας την Τετάρτη 29 Ιουλίου, συναντήθηκαν με στελέχη της E-VALUE ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν. Οι ιθύνοντες προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, λέγοντας ότι πρόκειται για μία «βιωματική άσκηση προσομοίωσης». Γνωρίζαμε ότι προσομοίωση κάνουν οι αστροναύτες της NASA, οι αξιωματικοί του στρατού στα οπλικά συστήματα, αλλά όχι οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες.

Η καθημερινότητα στην E-VALUE επιφορτίζεται:

► Από την εργασιακή ανασφάλεια, με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διάρκειας ενός μήνα.

► Από πίεση πάνω στην εργασία, για να «μειώσουμε» τους χρόνους, να «πέσουν» οι αναμονές, να κάτσουμε λίγο παραπάνω χωρίς διάλειμμα για να «κάνουμε πώληση».

► Από επαγγελματικές ασθένειες, που συχνά συνάδελφοι υποφέρουν από τενοντίτιδες, πονοκεφάλους, πόνους στα αυτιά και ένα σωρό προβλήματα που δημιουργούνται από την εργασία σε τηλεφωνικό κέντρο.

Αν σε όλη αυτή την κατάσταση προστεθούν και τα «καψόνια» για το κυνήγι των τεράστιων κερδών και μάλιστα σε έναν όμιλο όπως ο ΟΤΕ, που αποτελεί έναν από τους πιο κερδοφόρους στην Ελλάδα, η κατάσταση αυτή όχι μόνο μας διαλύει, αλλά πλέον θίγει και την αξιοπρέπεια μας σαν εργαζόμενους, σαν ανθρώπους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλα όσα συμβαίνουν στην συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι καινούργια, τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιεί η εργοδοσία όταν κατ΄ ελάχιστον πέφτουν τα κέρδη τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν οι πρακτικές και οι συμπεριφορές της εταιρίας τύπου «καψονιού». Σας καλούμε να μην υπομένετε το φόβο και την τρομοκρατία, με την λογική «δεν πειράζει», «τουλάχιστον εδώ πληρώνομαι».

Καμία ανοχή, καμιά υπομονή, απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές ανεξάρτητα στο ποιος τις εκφράζει. Είναι πρακτικές τις εργοδοσίας για να φοβίσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Δε μπορούμε άλλο να σακατευόμαστε για τα κέρδη τους και να μας πετάνε ένα κομμάτι ψωμί και να λέμε και ευχαριστώ. Εμείς με τη δουλειά μας φέρνουμε τα κέρδη σε κάθε εταιρία, εμείς με τον κόπο μας.

Χρειάζεται να οργανωθούμε τώρα στο σωματείο μας, να μιλήσουμε και να σχεδιάσουμε πως θα σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία μέσα στη συγκεκριμένη εταιρία, να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Μισθούς που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες, ωράρια εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ο καθένας μόνος του δε μπορεί να καταφέρει τίποτα. Οργανωμένοι, ενωμένοι ο ένας συνάδελφος με τον άλλον σαν μια γροθιά μπορούμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε.

Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η δημιουργία σωματειακής επιτροπής, στο χώρο της E-VALUE.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 11 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ & ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα