Κοινωνία Τελευταία Νέα

Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρου το κέντρο υγείας του Εχίνου. Τι κάνει ο Ζεϊμπέκ και ο Γιαννακίδης;

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός σχετικά με τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρου στο ΚΥ Εχίνου. Στην ερώτησή του αναφέρει:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Βουλευτής Ν. Ξάνθης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 3 Aυγούστου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ Τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Εχίνου»

«Ο Δήμος Μύκης Νομού Ξάνθης είναι ένας ορεινός Δήμος που διαθέτει 60 οικισμούς, αριθμεί 15.540 μόνιμους κατοίκους και εκτείνεται σε επιφάνεια 620.000 στρεμμάτων.

Στο Δήμο Μύκης λειτουργεί ένα από τα πιο υποδειγματικά Κέντρα Υγείας (αυτό του Εχίνου) το οποίο λειτουργεί σωστά παρ’ όλες τις δυσκολίες που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Το Κέντρο Υγείας Εχίνου επιπλέον έχει και λειτουργεί υπό την ευθύνη του και Αγροτικά Περιφερειακά Ιατρεία- Εξεταστήρια στον Δήμο Μύκης , απέχει δε από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης 30 χλμ ορεινού και επικίνδυνου οδικού δικτύου.

Το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα στους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες εξαιτίας της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού ατόμων λόγω του καλοκαιριού και της επιστροφής των κατοίκων που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού λόγω των διακοπών παρατηρούνται κενά σε βάρδιες αναφορικά με τους οδηγούς του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με αποτέλεσμα την πλημμελή αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν άμεσης και επείγουσας μεταφοράς από τους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Μύκης προς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.»

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε τι ενέργεις θα προβεί προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις οδηγών ασθενοφόρων που παρατηρούνται στο Κέντρο Υγείας Εχίνου έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα λόγω της αδυναμίας μεταφοράς ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης;

Σχετικά Άρθρα