Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Σέρρες | Πτώση τζίρου 80% στα εμπορικά καταστήματα λόγω κρίσης και capital controls

Επιστολή έστειλε ο Εμπορικός Κόσμος των Σερών προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Κ. Γεώργιο Σταθάκη, εκφράζοντας την αγωνία του για την κατάσταση της αγοράς… οι θεσμοί στην Ξάνθη χαλαρά απολαμβάνουν το καλοκαίρι!!!

Η επιστολή: Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πτώση του τζίρου των Εμπορικών καταστημάτων στο Ν. Σερρών που αγγίζει το 80% σε ορισμένα είδη λόγω της επιβολής των capital controls περίπου στην μέση της  θερινής εκπτωτικής περιόδου που διαπιστώνεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μελών μας πως είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Απαιτούμε να έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση στα capital controls οι επιχειρήσεις, με  μεγαλύτερα ποσά ανάληψης, εισαγωγών εξαγωγών και όχι με το ποσό της ευγενής τάξης των συνταξιούχων. Για να σταματήσει επιτέλους αυτή η οικονομική ασφυξία που νιώθουμε εμείς οι έμποροι.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου τι έχει κάνει για αυτό;

Λόγω αυτής της κατάστασης και βλέποντας τον τζίρο μας να οδηγείται σε πτώση 100%

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ασχοληθεί μαζί μας το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο έχει απορροφηθεί από το Υπουργείο σας ( Οικονομίας) και δεν στέκεται δίπλα μας όπως θα έπρεπε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Μία σειρά προβλημάτων στα οποία θα δίνατε λύσεις όπως είχατε δεσμευθεί προεκλογικά ως ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα έχετε αγγίξει καν.

Να σας θυμίσουν μερικά:

  1. Κεφαλαιοποίηση και μεταφορά στο τέλος του ασφαλιστικού βίου των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
  2. Ρυθμίσεις των 100 δόσεων ,που τώρα τις παίρνεται πίσω, λόγω του Μνημονίου 3
  3. Σταθερό φορολογικό καθεστώς
  4. Κατάργηση των 7 Κυριακών και επαναφορά των δύο
  5. Αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας( εκπτώσεων –προσφορών) ο οποίος -όπως και εσείς είχατε παραδεχτεί- γιγαντώνει τις πολυεθνικές  και συρρικνώνει τις  μικρές τοπικές επιχειρήσεις
  6. Φοροελαφρύνσεις λόγω της ακριτικής περιοχής και γειτνίασης με χώρες χαμηλού κόστους εργασίας

Και πάρα πολλά άλλα.

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς μέχρι σήμερα σε κανένα από τα παραπάνω προβλήματα δεν έχει δοθεί λύση. Οι έμποροι βλέπουν το εισόδημά τους να εξαφανίζεται και πολλά από τα εμπορικά καταστήματα βάζουν λουκέτο και πολλά ακόμη θα βάλουν λουκέτο έως τα Χριστούγεννα.

Σ’ αυτό το σημείο να σημειώσουμε παρά την επιβολή των capital controls, παρά την κάθετη πτώση των εσόδων στις επιχειρήσεις μας,  παρά τη αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλη την αγορά εμείς ως επιχειρηματίες είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις καθώς και τα άλλα έξοδά μας κάθε 30 του μηνός ενώ σημειώνουμε πάλι δεν έχουμε έσοδα.

Για αυτό τον λόγο έχουμε σκοπό να ζητήσουμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας σε συνεργασία με πολλούς Εμπορικούς Συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας την ανεξαρτητοποίηση του Υπουργείου Ανάπτυξης από το Υπουργείο Οικονομίας για να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εμπόρων και γενικότερα των επιχειρηματιών για να σωθεί η ραχοκοκαλιά, όπως λέγεται, της Ελληνικής Οικονομίας πριν είναι πολύ αργά.

Περιμένουμε να τελειώσει το θέμα υπογραφής της συμφωνίας με τους  εταίρους και έπειτα να ασχοληθείτε μαζί μας ως οφείλεται γιατί πλέον δεν αντέχουμε οι έμποροι των Σερρών και όχι μόνο και εκπέμπουμε κραυγή αγωνίας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας

Μπαλίτης Ιωάννης                 Μηλίγκα Κυριακή

Σχετικά Άρθρα