Επιστολές Τελευταία Νέα

Πολιτική Ανθρωπολογία: Ο «σύγχρονος άνθρωπος» και ο «πολιτικός στρατιώτης»

Ζούμε σε μια εποχή που ο ακραίος φιλελευθερισμός είναι στο απόγειό του. Μια εποχή που οι πιο αιχμηρές απολήξεις του γδέρνουν σαδιστικά την ανθρώπινη πολιτική ύπαρξη, φορώντας τον μανδύα της αριστεράς: ο καπιταλισμός ως οικονομική θεωρία του φιλελευθερισμού και ο υλισμός ως κοινωνικοπολιτική βασική αρχή. Σε αυτές τις σύγχρονες πολιτικές συνθήκες διακρίνονται δύο είδη πολιτικών ανθρώπων, υπό το πρίσμα της Πολιτικής Ανθρωπολογίας, αφού «Φύσει μέν ἐστιν ἄνθρωπος ζῷον πολιτικόν» (Αριστοτέλης, Πολιτικά): ο «σύγχρονος άνθρωπος» και ο «πολιτικός στρατιώτης».

Ο «σύγχρονος άνθρωπος», σύμφωνα και με τον κορυφαίο πολιτικό αναλυτή της μετα-σοβιετικής Ρωσίας Alexander Dugin, είναι μια κατασκευή της πολιτικής που, παραδόξως, αγωνίζεται εναντίον αυτής: έχει το blog του, παρακολουθεί τηλεόραση, προσποιείται ότι ψηφίζει για την αντιπολίτευση (είθισται η αντιπολίτευση σε ένα καπιταλιστικό μοντέλο να είναι μια συστημική ελεγχόμενη αριστερά, αλλά στη χώρα μας έχουμε σπάσει όλα τα όρια και η αριστερά είναι η κυβέρνηση), ταυτίζεται με την καταστρεπτική αντι-κρατική πολιτική τάση, ακόμη και αν δεν διαθέτει καλά μελετημένη πολιτική άποψη… Όταν δε έρθει αντιμέτωπος με μια πολιτική έννοια, ξεκινά να ασχολείται πρώτα με την υστερική άρνησή της όντας ιδιαιτέρως επιθετικός…

Ο «πολιτικός στρατιώτης» (Das politische Soldat) διαφέρει από τον κοινό άνθρωπο. Επομένως διαφέρει και από τον κοινό πολιτικό. Όταν ο πολιτικός καλείται σε μια του απόφαση να αντιμετωπίσει την απειλή του θανάτου (μπορούμε να το συνδυάσουμε με διάφορες θεωρίες πολιτικής συνομωσίας, στη δίνη των οποίων εμπλέκεται και η πατρίδα μας), ξανασκέπτεται τις απόψεις του. O «πολιτικός στρατιώτης» όμως δεν ασχολείται με την πολιτική… πεθαίνει για αυτήν… Αφού πολιτική σημαίνει το εὖ ζῆν της πόλης του, της πατρίδας του, του Έθνους του, των Συναγωνιστών του, των παιδιών του, της Οικογένειας του της πολιτικής και της βιολογικής.

Αυτοί είμαστε Συναγωνιστές… Πολιτικοί Στρατιώτες… Το αγκάθι στα σπλάχνα του καπιταλιστικού αντεθνικού φιλελευθερισμού. Με έναν Αρχηγό και μια πνοή, σαν ένα σώμα που μάχεται ενάντια στον παγκόσμιο πολιτικό οχετό. Εθνικιστής σημαίνει Μόνος Εναντίον Όλων.

Μέχρι την Τελική Νίκη

Πρωτεσίλαος

Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα