Κόμματα Τελευταία Νέα

Ο κ. Μάρδας αποκάλυψε τα αυτονόητα (Του Δημήτρη Κωνσταντάρα)

Μια πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη- όχι γιατί …αποκάλυψε άγνωστα στοιχεία αλλά γιατί επιβεβαίωσε το ποσοστό της «υποτέλειας» που έχει ήδη αποδεχτεί η Πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση» για να κρατηθεί στην εξουσία- έδωσε στην τηλεόραση ο αν. υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σοβαρός και καταρτισμένος οικονομολόγος καθόλου πολιτικάντης.

«Εργαζόμαστε με σκοπό να επιτευχθεί η συμφωνία, όπως ορίζουν τα χρονοδιαγράμματα» είπε ο κ. Μάρδας. Μα φυσικά αυτό κάνετε υπουργέ μου. Αυτή είναι η δουλειά σας, αυτά έχετε συμφωνήσει , αυτά είστε υποχρεωμένοι να κάνετε και όσοι το «παίζουν τζάμπα μάγκες» και …αντιστασιακοί, απλώς προσπαθούν να συνεχίσουν την κοροιδία , μόνο που πλέον απλώς γίνονται ρεζίλι.

«Προσπαθούμε να είμαστε όπως πρέπει στα χρονοδιαγράμματα και ετοιμαζόμαστε για ό,τι έχει αποφασιστεί», πρόσθεσε ο κ. Μάρδας .

Μα βεβαίως μόνο αυτό κάνετε υπουργέ μου. Δεν μπορείτε όμως παρά να πουλήσετε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους αρκετούς εναπομείναντες εξ ημών αφελείς.

«Τα χρονοδιαγράμματα είναι «ομολογουμένως πιεστικά» και ασκούν μεγάλη πίεση στο προσωπικό» είπε επίσης ο κ. Μάρδας. Μα φυσικά και ασκούν μεγάλη πίεση υπουργέ μου. Αφού είναι πιεστικά; Χαίρομαι που το παραδέχεστε ανοιχτά αλλά αντιλαμβάνεστε ότι είστε ένας εκ των ελαχίστων που το λέει χωρίς να συμπληρώνει με ανόητα «αλλά», ηλίθια «όμως» και αφελή «παρ΄ όλα ταύτα».

« Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, οπότε θα πρέπει να πληρωθεί ομόλογο 3,2 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ, οι εταίροι θα πρέπει να εγκρίνουν ένα νέο δάνειο-γέφυρα, το οποίο όμως κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδεύεται από νέα δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων» μας επανέλαβε για εκατοστή φορά ο κ. Μάρδας.

Το ξέρουμε υπουργέ μου. Διαβάζουμε, ακούμε, βλέπουμε, ρωτάμε και αναλύουμε το ξέρουμε εδώ και εβδομάδες. Αλλά υπάρχουν απλοί πολίτες που εννοούν να τα θεωρούν ψέματα και παραπλανητικά για να σκεφτούν ότι «καλά πάμε αφού το λένε και οι δημοσκοπήσεις».

Τέλος, ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε ότι οι θεσμοί είχαν ενστάσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και για το συντελεστή του 8% στην εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα των 500.000 ευρώ και άνω.

Μα φυσικά και είχαν – και έχουν- ενστάσεις υπουργέ μου. Γιατί να «διευκολύνουν» φορολογούμενους που θεωρούν «από χέρι» απατεώνες; Εσείς όμως απλώς ακούτε; Και να σας πω κάτι; Ωραία και ειλικρινά τα είπατε. Στο τέλος όμως το είπατε κι εσείς το «ψεματάκι» σας: « Για τον ΦΠΑ , υπάρχει περιθώριο διόρθωσης. Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει προτάσεις».

Τς τσ… .τς….. τς….. υπουργέ μου….

Σχετικά Άρθρα