Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δυναμική αντιμνημονιακή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ Ξάνθης… μόνο αυτοί μείνανε να φωνάζουν

 pame pame (1)

Στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 8μ.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση του 3ου μνημονίου. Στην ομιλία της η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, σημείωσε μεταξύ άλλων «Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δε μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης.

Ο λαός έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί όχι λά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς το λαό. Από τη στιγμή που και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ θεωρεί μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, η σύναψη νέου αντιλαϊκού μνημονίου ήταν πια θέμα χρόνου. Η κυβέρνηση με την πολιτική της ουσιαστικά δίνει άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, συγκροτώντας μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο ψήφισης και υλοποίησης των νέων βάρβαρων μέτρων. Κοινός σκοπός τους η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην Ε.Ε., η οποία όμως συνάδελφοι δε συμβαδίζει με τα λαϊκά συμφέροντα.

Είναι ώρα για το λαό να σηκώσει το ανάστημά του, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει τη δική του δύναμη. Τη δύναμη που μέχρι σήμερα την έχει αφήσει ανεκμετάλλευτη, με την ελπίδα μιας μελλοντικής κυβερνητικής διαχείρισης, που δήθεν θα του έλυνε τα προβλήματα. Όλες όμως οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις, εντός των τειχών, αποδείχτηκαν εφιάλτης για το λαό. Αν σήμερα συναινέσουμε, αν δεν αντισταθούμε, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά μας και ταυτόχρονα κινδυνεύουμε να χάσουμε και άλλο πολύτιμο χρόνο. Απαιτείται αναμέτρηση και ρήξη με το δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό». Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση στην Κεντρική Πλατεία.

Σχετικά Άρθρα