Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αλέκος Κοντός: Ζήτησε από τον Μεϊμαράκη ξεκάθαρη δέσμευση αντίθετη με τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών

Δυστυχώς, εδώ που έφθασαν τα πράγματα με τους απαράδεκτους χειρισμούς της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου κατά τους τελευταίους μήνες, αντί σήμερα να ανασαίνουμε με ανακούφιση βρισκόμαστε στην πολύ δύσκολη θέση να πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα νέο Μνημόνιο. Σε ένα Μνημόνιο που μπορεί να είναι απαραίτητο να υπογραφεί για τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη, ωστόσο δε χωρά αμφιβολία ότι προβλέπει μέτρα εξαιρετικά οδυνηρά για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για την ελληνική Περιφέρεια. Μέτρα, τα οποία αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση αποκλειστικά καθ’ υπόδειξη των δανειστών και χωρίς καμία αντίρρηση ή αντιπρόταση από την πλευρά της.

Η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την απαίτηση του ελληνικού λαού να διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, κρατά στάση ευθύνης.

Αυτό δε σημαίνει όμως και ότι θα υπερψηφίσουμε μέτρα που με μαθηματική ακρίβεια θα εξοντώσουν την ελληνική Περιφέρεια και θα την οδηγήσουν σε τραγική, αλλά κυρίως μη αναστρέψιμη θέση.

Προσωπικά ζήτησα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, την ξεκάθαρη δέσμευση και τοποθέτησή του στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει στη ολομέλεια της Βουλής ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών, ότι στηρίζει τον αγροτικό τομέα και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Προσωπικά θεωρώ προϋπόθεση για να ψηφίσω τα νέα μέτρα τη δέσμευσή του ότι, όταν έρθουν τα μέτρα της φορολόγησης των αγροτών στη Βουλή τον Οκτώβριο, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα τα καταψηφίσει, αλλά και θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τη στήριξη της ελληνικής Περιφέρειας, της ελληνικής γεωργίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα