ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Το παρασκήνιο της «Συνωμοσίας της Δραχμής»

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν διαφέρει και πολύ –στα βασικά της σημεία- η προσωπική μου γνώμη και άποψη, για το πώς «λειτουργούσε» η «μυστική» ομάδα Βαρουφάκη που προετοίμαζε – δια… παν ενδεχόμενο- την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και την επιστροφή σε κάποιου είδους δραχμή – όπως γράφει το “Politico” σε ανάλυση που διάβασα αναδημοσιευμένη στο Financial Box.

Δεν έχω μάλιστα την παραμικρή αμφιβολία για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Big Γιάνης – ενδεχομένως ανάλογες εντολές θα είχε δώσει και σε άλλους «κολλητούς» του , όντας σίγουρος – και αυτός- ότι θα κερδίσει τις εκλογές και ότι οι «κολλητοί» θα εκλέγονταν βουλευτές αφού θα τους «έσπρωχνε» , μέχρι και …δια της βίας, σύμπας ο κομματικός μηχανισμός.

Εκεί που έχω σοβαρές αμφιβολίες είναι το κατά πόσον ο Τσίπρας ΞΑΝΑ- ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ έστω και μία φορά από τον Βαρουφάκη για την …πρόοδο της «συνωμοτικής ομάδας» και τις ενέργειες που είχαν γίνει και ΜΕΤΑ τις εκλογές και το σχηματισμό της πρώτης του κυβέρνησης. Κι αυτό όχι γιατί δεν θα το ήθελε ο ίδιος ο Τσίπρας αλλά αφ ενός, του «έπεσαν βαριά» όλα όσα ακολούθησαν την εκλογή και αφ ετέρου, ο ίδιος ο Βαρουφάκης, ουδεμία επιθυμία θα είχε να «μοιραστεί» τις λεπτομέρειες του «Σχεδίου» και της εκτέλεσής του ακόμα και με τον «προστάτη» και υποστηριχτή του.

Τα ήθελε «όλα δικά του». Ενημερώθηκε πάντως, δεν ενημερώθηκε, ο Τσίπρας φέρει σίγουρα τις δικές του σοβαρές ευθύνες αλλά αυτό μέλλει να αποδειχτεί ΑΝ …όλα πάνε «καλά» και η Δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο κάνουν τη δουλειά τους. Μέσα στην στα όρια της παράνοιας ματαιοδοξία του, είμαι σίγουρος ότι ο Βαρουφάκης ΔΕΝ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό :

Ούτε ότι αντάλλασσαν μεταξύ τους ενημέρωση, σκέψεις, ιδέες και προτάσεις/ πληροφορίες με κρυπτογραφημένα email,

Ούτε ότι ο κύκλος διατηρείτο αυστηρά στενός και οι συναντήσεις γίνονταν συνωμοτικά, έξω από κυβερνητικά κτίρια,

Ούτε ότι τα μέλη της ομάδας ήξεραν ότι η αποστολή τους ήταν ευαίσθητη αλλά όχι ανέντιμη εργασία όπως παραδέχτηκε άλλωστε και ο «πολύς» αμερικάνος economics wizard Τζέιμς Γκάλμπρέιθ λέγοντας ότι « δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι κάναμε, εκτός από το ότι γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε να παρερμηνευθεί»

Σύμφωνα με τον Γκάλμπρειθ τα σοβαρότερα ερωτήματα για τα οποία αναζητούσαν απαντήσεις ήταν: κάνεις τον κόσμο να …ψυλλιάζεται».

Αναρωτιέμαι βέβαια τι λέει τώρα ο Τσίπρας. Και τι θα πει ΑΝ κληθεί ως μ’άρτυρας στην οποιαδήποτε διαδικασία. Για να δούμε λοιπόν…..

Σχετικά Άρθρα