ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Ξεκίνησαν τα 34α «Δημοκρίτεια» στον Δήμο Αβδήρων

 

Στις 20 Ιουλίου ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου το 34ο Φεστιβάλ του Δήμου Αβδήρων «Δημοκρίτεια 2015», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων πολιτιστικού και όχι μόνο χαρακτήρα.

Η αρχή έγινε στις 20 Ιουλίου με τον καθιερωμένο Εσπερινό στον Πολύστυλο, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, ενώ από τις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών ξεχωρίζουν η συναυλία του Παντελή Θαλασσινού, στις 26 Ιουλίου, με τη συμμετοχή της Νάνας Μπινοπούλου, αλλά και οι «Ξανθιώτες» Beetroots καθώς και η παραδοσιακή- λαϊκή βραδιά με το λαϊκό σχήμα «Μπάντα τέτοια» την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 24 Ιουλίου 21:00/ Μάνδρα

Εργαστήριο για τη δημιουργία βάσης δεδομένων «Σέντριβαν – Μάνδρα» και συναυλία «Ιστορίες από την Ανατολή» με την «Ορχήστρα του Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής της ΦΕΞ»

Σάββατο 25 Ιουλίου 8:30/Άβδηρα «Το ψωμί της Γαίας» από το Σύλλογο Γυναικών Αβδήρων»

19:00/Άβδηρα Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής/ Πανηγυρικός Εσπερινός

20:30/Άβδηρα Περιφορά Εικόνας Πολιούχου Αγίας Παρασκευής

21:00/ Πλατεία Αβδήρων Παραδοσιακή μουσική και Χορευτικά Συγκροτήματα από τους Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Αβδήρων Μορφωτικός – Οικολογικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσού «Άγιος Γεώργιος» Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης. Συναυλία Έντεχνης Μουσικής

Κυριακή 26 Ιουλίου

20:30/ Άβδηρα Συναυλία με το Ξανθιώτικο μουσικό σχήμα BeetRoots

21:30/Άβδηρα Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό, συμμετέχει η Νάνα Μπινοπούλου

Σάββατο 1 Αυγούστου 21:00/ Αρχοντικό Παμουκτσόγλου. Συναυλία «ανατολικής μουσικής» με το μουσικό σύνολο «Πολίτική Ζυγιά και Θεατρικό αναλόγιο «παραμύθια και ιστορίες από τις πατρίδες»

Κυριακή 2 Αυγούστου

2015-07-17 21:00/Γενισέα Παραδοσιακή και λαϊκή βραδιά με το μουσικό σχήμα «Μπάντα τέτοια» Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ξάνθης «ο Λεπενιώτης» Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης

Τετάρτη 5 Αυγούστου

21:30/ Πόρτο Λάγος Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική

Παρασκευή 7 Αυγούστου

21:30/ Σέλινο Κιουτουκλού Μπαμπά/ Τεκές «Μπεκτασίδικη ζωντανή μουσική».

Σχετικά Άρθρα