ΠολιτισμόςΤελευταία Νέα

Επάξια εκπροσώπηση του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης στην Σάμο

 syllogos  pontion sthn samo syllogos  pontion sthn samo (1) syllogos  pontion sthn samo (2) syllogos  pontion sthn samo (3) syllogos  pontion sthn samo (4) syllogos  pontion sthn samo (5) syllogos  pontion sthn samo (6)

Με τι καλλίτερες εντυπώσεις επέστρεψε ύστερα από τετραήμερο ταξίδι, σήμερα Δευτέρα 13/7/2016, η αποστολή του Συλλόγου μας από την Σάμο. Απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την φιλοξενία όσο και από εορταστικό κλίμα του 15 ου «φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς».

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, εκτός από τοπικούς Συλλόγους, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, ο Σύλλογος μας και το χορευτικό συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου, το παρακολούθησε πολύς κόσμος που ενθουσιασμένο ακολουθούσε τον ρυθμό των χορών των χορευτών τους οποίος και αποζημίωσε με ζεστό χειροκρότημα.

Σε τοπικό δημοσίευμα διαβάσαμε: «Η συμμετοχή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας αλλά και του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης ήταν η διαφορετική και ιδιαίτερα εξαιρετική νότα της βραδιάς».

Ιδιαίτερα κολακευτικά και γεμάτα υπερηφάνεια για την εμφάνιση του χορευτικού μας τα σχόλια που δεχθήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Ποντιακής και μη καταγωγής κατοίκους η επισκέπτες της όμορφης Σάμου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η επίσκεψη του χορευτικού, που για μια ακόμα φορά επάξια εκπροσώπησε τον σύλλογο μας, και των μελών του Συλλόγου έγινε σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που προσφέραμε στον Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς» κατά την περίοδο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών στην Ξάνθη, όταν και συμμετείχε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων των.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα