Μαυρομιχάλη 6Τελευταία Νέα

Σκληρή επιστολή κατά της Δημοτικής αρχής από τον ΣΜΜΙΔΕ

Πήραμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου του ΣΜΜΙΔΕ με το οποίο προβάλλονται τα προβλήματα που παρουσιάζουν σε καθημερινή βάση μηχανικοί και δημότες που έρχονται σε επαφή με τη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου. Ο ΣΜΜΙΔΕ απευθύνει δημόσια, ερωτήματα προς το Δήμαρχο στα οποία οφείλει να απαντήσει.

ΕΠΙΣΤOΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ

Κ. Δήμαρχε,

Τρεις μήνες μετά από επίσημο έγγραφο του Σ.Μ.Μ.ΙΔ.Ε. Ν. Ξάνθης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (μέσω των υπεύθυνων αντιδημάρχων) αλλά και προς εσάς προσωπικά, κανένα θέμα δεν έχει επιλυθεί.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε τα εξής:

1) Ερίζουν ακόμα οι υπηρεσίες σας σχετικά με την αρμοδιότητά τους για τη διεκπεραίωση του αιτήματος δημότη που ζητά εδώ και έξι μήνες έγκριση υψομετρικής μελέτης οδού προκειμένου να εκδοθεί άδεια δόμησης.

2) Παρά την αρχική προσπάθεια για τη μεταφορά του αρχείου των οικοδομικών αδειών, που μας χαροποίησε, έχει σταματήσει αυτή η προσπάθεια εδώ και δυο μήνες και συνεχίζεται η απαράδεκτη αρχική κατάσταση.

3) Η συστηματική απομάκρυνση υπαλλήλων μηχανικών από την υπηρεσία δόμησης έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα λειτουργίας της υπηρεσίας χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια να επιλυθούν.

Με δεδομένα:

α) την οικονομική δυσπραγία

β) την κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο νομό μας

γ) την κατακόρυφη πτώση υλοποίησης τεχνικών έργων στο δήμο μας

δ) την απουσία συνεργασίας του υπεύθυνου αντιδημάρχου με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δόμησης, που τόσα προβλήματα δημιουργεί

ΣΑΣ ΕΡΩΤΟΥΜΕ:

1) Είστε ικανοποιημένος από τη λειτουργία των αντιδημάρχων και των υπηρεσιών του δήμου; (συνεργασίας διεύθυνσης δόμησης με τεχνικές υπηρεσίες)

2) Πόσο χρόνο χρειάζεστε ακόμα για να διεκπεραιώσετε το αίτημα του δημότη σας; (έχουν περάσει ήδη έξι μήνες)

3) Πόσο χρόνο χρειάζεστε ακόμα για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά του αρχείου οικοδομικών αδειών; (α. έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τη μεταστέγαση της υπηρεσίας δόμησης και β. δε μπορεί να λειτουργήσει υπηρεσία δόμησης χωρίς αρχείο)

4) Έχουμε μπει στη θερινή περίοδο και οι υπάλληλοι θα αρχίσουν να ζητούν τις άδειες τους. Είστε διατεθειμένος να δώσετε λύση με υπαλλήλους που θα αναπληρώνουν τους αδειούχους ή η υπηρεσία δόμησης δεν θα λειτουργεί;

5) Στο τμήμα ελέγχου τοπογραφικών , μετά την αδικαιολόγητη μετακίνηση της κ. ……(*), έχει απομείνει μόνο μια υπάλληλος που είναι επιφορτισμένη, πέρα από τον έλεγχο τοπογραφικών διαγραμμάτων , και με αυτοψίες και υλοποιήσεις αιτημάτων χρήσεων γης για όλο το νομό Ξάνθης , με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στους έλεγχους που χρεώνονται στο συγκεκριμένο τμήμα. Δεν θα μπορούσαν άραγε να βοηθήσουν, όταν συγκεντρώνεται σημαντικός όγκος δουλειάς, οι δύο άλλοι τοπογράφοι που στελεχώνουν την υπηρεσία δόμησης, και ανήκουν σε διαφορετικό τμήμα;

6) Τοποθετήσατε, με απόφαση σας, την κ. ………(*) του τμήματος Πολεοδομικών και Χωροταξικών Εφαρμογών στη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Ξάνθης. Η εν λόγω κυρία απομακρύνθηκε από την τότε πολεοδομία για συγκεκριμένους και πολύ σοβαρούς λόγους. Έχουν εκλείψει άραγε οι λόγοι αυτοί; Κανένας από τους συνεργάτες σας δεν σας έχει ενημερώσει; Προσθέτετε και άλλα προβλήματα σε μια ήδη προβληματική υπηρεσία!

Κύριε Δήμαρχε περιμένουμε να μας απαντήσετε.

 

(*) το όνομα αφαιρέθηκε από την σύνταξη της XanthiNews για λόγους δεοντολογίας

Σχετικά Άρθρα