Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθη Έλληνας διακινητής 8 λαθρομεταναστών

Συνελήφθη στις 5-7-2015 το πρωί, στο 24 ο χλμ της Εθνικής Οδού Διδυμοτείχου- Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου- Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, πλην όμως αυτός αρχικά δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα και προσήγαγαν τον 28χρονο στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε αποκρύψει, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο εσωτερικό του οχήματος, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν: ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα