Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πλούσια η δράση του ΠΑΜΕ Ξάνθης αν και βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο

20150722_204846 20150722_202851 20150722_202945

Πραγματοποιήθηκε στις 8 μ.μ το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό, το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.ΕΒΕ Γιάννης Βουζαράς. “Η νέα φοροκαταιγίδα σε βάρος των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, αποτελούν το εργαλείο για τον μαζικό εκτοπισμό των μικροεπιχειρήσεων από την αγορά, για να πάρουν την υπόλοιπη πίτα της αγοράς οι μονοπωλικαί όμιλοι. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες!. Οφείλουμε να συσπειρωθούμε με τους κοινωνικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά σε ρήξη με την Ε.Ε., τα μονοπώλια και τους πολιτικούς διαχειριστές τους.”.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ν.Ξάνθης και μέλος της γραμματείας Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ.” Το 3ο μνημόνιο συμπληρώνει, ολοκληρώνει και βαθαίνει τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων. Οι άθλιοι παριστάνουν τα θύματα, κλαψουρίζουν ότι τους υποχρέωσαν σε αυτό το έγκλημα, για να δικαιολογήσουν τη συνειδητή επιλογή και στάση τους με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι μάσκες έπεσαν!

Στέλνουμε μήνυμα απόφασης για ανυποχώρητη ταξική πάλη, οργάνωσης και δράσης για μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας. Πρέπει να μετατρέψουμε τους τόπους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης και αγώνα. Αυτή είναι η δική μας απάντηση.

Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας, δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς των εκμεταλλευτών του μόχθου και του ιδρώτα μας.

Με μεγαλύτερο αγωνιστικό, ταξικό πείσμα και ενότητα τους απαντάμε ότι αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Τέλος στην κοροϊδία. Σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά δυναμώνουμε τη δική μας συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΕΕ – μονοπωλίων και των κομμάτων τους, στην εθνική τους ομοψυχία. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτήν την ομοψυχία! Τώρα δεν είναι ώρα για απογοητεύσεις, για μοιρολατρία. Αρκετά πια με τις υποκρισίες τους, τις απάτες τους, τα παιχνίδια και τα ψέματά τους. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και την κακή του μέρα, λέει ο λαός μας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Δεν κλείνουμε τα μάτια. Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, κάνουμε προσπάθεια να σηκώσουμε όρθιους και τους υπόλοιπους. Δεν χαριζόμαστε όμως σε κανέναν που έπαιξε βρώμικο ρόλο στην εξαπάτηση των εργαζομένων.”, τόνισε στην ομιλία.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στις γειτονιές και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σχετικά Άρθρα