Κόμματα Τελευταία Νέα

Βαρουφάκης: «Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα πρόταση για συμφωνία στο κτίριο αλλά δεν μπορώ να σας πω που», Οι άνθρωποι απλά κάνουν την πλάκα τους ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές!!!

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης φαίνεται πως έχει αποφασίσει ή να τρολάρει τους ξένους δημοσιογράφους ή να προκαλεί στους Έλληνες πολίτες μία επιπλέον σύγχυση πέρα από αυτές που ήδη έχουν.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η δήλωσή του προς τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον στο κανάλι Channel 4, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος πως υπάρχουν προτάσεις από τους δανειστές που θα τις υπέγραφε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ δήλωσε πως υπάρχει μία τέτοια πρόταση στο κτίριο όπου βρίσκεται αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει που ακριβώς.

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του δήλωσε πως από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προκήρυξε το δημοψήφισμα, έρχονται πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από την πλευρά των εταίρων. Όπως σημείωσε μάλιστα υπάρχουν τέτοιες προτάσεις που θα τις υπέγραφε άμεσα.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν υπάρχει μία τέτοια πρόταση που θα υπέγραφε άμεσα ο  ίδιος και η ελληνική κυβέρνηση εκείνος απάντησε θετικά, λέγοντας πως “ναι υπάρχει μία τέτοιου τύπου πρόταση εντός του κτιρίου”.

Εάν προφανώς ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν την ώρα της συνέντευξης στο υπουργείο Οικονομικών, η πρόταση αυτή από τους πιστωτές θα βρίσκεται μέσα στο κτίριο το συγκεκριμένο.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει μία συμφωνία που θα υπέγραφε αμέσως μέσα στο κτίριο, είπε στον δημοσιογράφο “αλλά δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω που”.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω σε αυτή τη συνέντευξη, λέγοντας πως για να πάρει η συγκεκριμένη πρόταση μορφή συμφωνίας, θα πρέπει πρώτα οι Έλληνες πολίτες να ενδυναμώσουν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής φυσικά με ένα ΟΧΙ.

Εδώ η συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα