Αθλητικά Τελευταία Νέα

Έδωσε το πρώτο φιλικό της η Skoda Ξάνθη κέρδισε με 2-1 την Αλβανική Τέουτα

Διαφορετική ήταν η Τετάρτη για την SKODA ΞΑΝΘΗ που διανύει το 2 ο στάδιο της προετοιμασίας της. Μετά από 9 διαδοχικές μέρες προπονήσεων οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με αντίπαλο την Αλβανική Τέουτα στο Tsarsko Selo της Σόφιας, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της ξανθιώτικης ομάδας.

Το τελικό 2-1 υπέρ της SKODA ΞΑΝΘΗ ήρθε με… ανατροπή καθώς οι Καπετάνος – Λουσέρο σκόραραν ανατρέποντας το 0-1 που είχε διαμορφωθεί στο 60ό λεπτό.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που χρησιμοποίησε στο α’ μέρος τους Γκαραβέλη, Μπαξεβανίδη, Χατζητερζόγλου, Κολλαρά, Παπαστεριανό, Έλτον, Γουάλας, Φασίδη, Ράνο, Σολτάνι και στην επανάληψη τους Δεμένικο, Μπέρτο, Φλίσκα, Καρυπίδη, Ζαραδούκα, Βασιλακάκη, Τόμιτς, Ορφανίδη Λ., Καπετάνο, Νάκα και Λουσέρο, είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του και να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 7’ ο Φασίδης έκανε την πάσα και ο Ράνος σούτερες από πλάγια δεξιά θέση για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας. Στο 15’ ο Μπαξεβανίδης «βρήκε» τον Ράνο αλλά ο τερματοφύλακας της Τέουτα βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 16’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Έλτον στο δευτερο δοκάρι, ο Γουάλας αμαρκάριστος έκανε το άστοχο πλασέ. Στο 30’ μετά από πάσα του Σολτάνι, ο προωθημένος Παπαστεριανός σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από σώμα αμυνόμενου. Στο 35’ η Τέουτα είχε την πρώτη της καλή στιγμή με ένα άστοχο σουτ από πλάγια δεξιά θέση. Στο 39’ σέντρα του Κολλαρά, κεφαλιά του Ράνου, η μπάλα πέρασε άουτ.Στο 42’ ο Φασίδης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα μετά την πάσα του Σολτάνι κι ένα λίγο αργότερα ο τελευταίος έκανε τη σέντρα με τον Ράνο να μην βρίσκει στόχο με την κεφαλιά που επιχείρησε. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Αλβανική ομάδα στο 60ό λεπτό άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1 όμως η απάντηση της SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν άμεση. Στο 68’ ο Καπετάνος ανατράπηκε για να δοθεί το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για να κάνει το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα Μπέρτος έκανε τη σέντρα, ο Καπετάνος την κεφαλιά με την μπάλα να μην πηγαίνει στο στόχο. Στο 86’ ο Μπέρτος από δεξιά βρήκε τον Καπετάνο κι ο τελευταίος «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Λουσέρο που έκανε το 2-1. Στο 89’ ατομική προσπάθεια και σουτ του Τόμιτς δεν βρήκε τον στόχο.

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος συνεχίζει την αποθεραπεία του ενώ στις υποχρεώσεις της ομάδας δεν βρίσκεται και ο Πέτρος Ορφανίδης που την Πέμπτη στις 19:00 στο AEL Arena με τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσουν την Ρωσία στον ημιτελικό της τελικής φάσης του EURO U-19.

Σχετικά Άρθρα