Επιστολές Τελευταία Νέα

Γερμανικό επιτραπέζιο παιχνίδι, καταστρέφει την Ελλάδα

germaniko pexnidi

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Είχα ακούσει και είχα διαβάσει πολλά τους τελευταίους ιδίως μήνες για το πώς σκέπτονται και τι λένε για μας, τους Έλληνες οι διάφοροι Ευρωπαίοι πολίτες τους οποίους αυτή τη στιγμή, η οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος δεν τους έχει «αγγίξει» ακόμα. Με έκπληξη αρχικά και μετά με δυσπιστία, διάβασα , ψάχνοντας στο διαδίκτυο, την είδηση ότι κατασκευάστηκε και κυκλοφορεί στη γερμανική αγορά ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που αφορά στην … ιδιωτικοποίηση της χώρας μας.

Το έλεγξα από δυο-τρεις «πηγές», είδα και μια φωτογραφία με νεαρούς Γερμανούς να παίζουν κάτι σαν Μονόπολη, δεν ξέρω αν πωλείται παντού και αν τυγχάνει της… ευαρέσκειας και της υποστήριξης πολλών ή λιγότερων Γερμανών αλλά το γεγονός, όπως επιβεβαιώνεται και από άρθρο του κ. Α. Καρανάσιου, « Οι Γερμανοί παίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες στα ζάρια». Για να διασκεδάσουν.

Κυριακάτικο, πρωτοσέλιδο στη γνωστή εφημερίδα «Handelsblatt» ολοκλήρωσε την ενημέρωσή μου : «Πώς σπρώξαμε την Ελλάδα στην άβυσσο». Στο άρθρο, περιγράφεται πώς παίζεται αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι, φωτογραφίζονταν συντάκτες της εφημερίδας να …παίζουν και η πληροφορία ήταν ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο από το Φθινόπωρο έναντι 39 ευρώ.

Δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση το φθινόπωρο, δεν ξέρω αν θα το φέρουν και στην Ελλάδα αυτό το «παιχνίδι» αλλά παίζεται με κάρτες, πιόνια, ομόλογα και χρήματα. Διεφθαρμένοι τραπεζίτες/ιμπεριαλιστές/επιχειρηματίες κάνουν χρήση κάθε ανήθικου, αθέμιτου, ακόμα και πολεμικού μέσου, για να εξαγοράσουν συνειδήσεις, να αλλάξουν κυβερνήσεις, να καταστείλουν εξεγέρσεις, για να αρπάξουν λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, ακόμα και την Ακρόπολη. Και για παράδειγμα, όπως εξηγεί και ο κ. Καρανάσιος, « με μια κάρτα του παιχνιδιού, την «κάρτα των Βρυξελλών» ο παίκτης, μπορεί να ρίξει τη κυβέρνηση και να επιβάλει μια άλλη».

Οι εμπνευστές του «παιχνιδιού» , λαμβάνουν υπόψη ακόμα και ενδεχόμενες εξεγέρσεις του Ελληνικού Λαού, για να επανακτήσουν τα ιδιωτικοποιημένα λιμάνια, αεροδρόμια κλπ. και την υπό ξένη ιδιοκτησία Ακρόπολη αλλά τότε, βρίσκονται απέναντι σε τελευταίας τεχνολογίας, όπλα καταστολής από τη Ρωσία και την Αμερική.

Στο κουτί υπάρχει η πρόταση: «Έχεις το θάρρος να παίξεις με το κίνδυνο, ώστε με κάθε ανήθικο μέσο και αδίστακτο τρόπο, να ιδιωτικοποιήσεις όλη την Ελλάδα και να οδηγήσεις τους Έλληνες στην καταστροφή! Ποιος λογαριάζει τη «Δημοκρατία», όταν εσύ έχεις τανκς;»

Παίζατε μικροί «ναυμαχία»; Πιθανώς. Αλλά όταν «βυθίζατε» τα πλοία του «εχθρού», ξέρατε ότι ήταν γεμάτα ανθρώπινες ψυχές;

Σχετικά Άρθρα