Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Τσιριμπόμ! Τσιριμπόμ! Τσιριμπόμ!

arsenioy stelios

Μεγάλες στιγμές για την Περιφέρεια. Με την δραματική παράσταση ΔΡΟΜΟΣ: ΄΄ ΔΡΑΜΑ ΄΄ ανοίγει τις καλοκαιρινές παραστάσεις του φέτος το καλοκαίρι το θέατρο της Επιδαύρου. Πρόκειται για τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, απο τον οποίο απαγορεύεται η διέλευση λεωφορείων.

Θα δούμε τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη πρωταγωνιστή στη σκηνή όπου άλλοτε η Μελίνα Μερκούρη υποδύονταν τη ΄΄ ΜΗΔΕΙΑ ΄΄ μπροστά σε κοινό 15.000 θεατών.

Επειδή η Επίδαυρος είναι λίγο μακριά, η παράσταση θα ανεβεί και στο καλοκαιρινό φεστιβάλ των Φιλίππων. Τρια συνεχόμενα βράδυα. Ήδη για τα πρώτα δυο, οι Βούλγαροι πήραν όλα τα εισιτήρια.

Σε πρώτο ρόλο και ο Θανάσης Πελεγρίνης ο πρύτανις του Πανεπιστημίου Αθηνών, σαν οδηγός ψυγείου διεθνών μεταφορών. Σε μένα ανέθεσαν ρόλο διαλογέα. Θα ξεχωρίζω τα άλευρα απο την άλγεβρα. Με άλλα λόγια το αλεύρι απο τα μαθηματικά. Κάτι άγνωστο στις μπακλαβαδιστικές μου γνώσεις, ελπίζω ωστόσο να τα καταφέρω.

Πρωταγωνιστές, κομπάρσοι, νύφες, συννυφάδες, συμπέθεροι, παρανυφάκια, όλοι μαζί, θα μεταφέρουμε στους θεατές το μύνημα ό, τι  ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δρόμος τρόπον τινά, η ολίγον δρόμος, η δρόμος τρόπος του λέγειν.

– Κακκώς δεν έχουν ρόλο η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Ορέστης Μακρής, ο Μιχάλης Καμπάς, η Σαπφώ Νοταρά, ο Λάμπρος Κωσταντάρας, διακόπτει το συνειρμό των σκέψεών μου το μίξερ.

– Εσυ σκάσε και κοίταγε τις μαρέγκες σου του λέω. Είσαι το μόνο μίξερ απο οσα χειρίστηκα που δεν απέκτησες , ούτε και πρόκειται να αποκτήσεις δίπλα μου θεατρική παιδεία.

– Θέλω να σε προστατεύσω αφεντικό, συνέχισε το μίξερ, για να συνεχίσουμε το διάλογο.

– Τι έχει να πει ενα μίξερ σαν εσένα για ενα δρόμο που αφήνει έξω τα λεωφορεία που θα μας φέρνουν επισκέπτες;

– Γιατί βιάζεσαι αφεντικό; Σιγά – σιγά. Καζάν – καζάν όπως είπε ο κουμπάρος μας ο Ταγίπ Ερντογάν. Παραμονές των ερχόμενων εκλογών θα ΄΄ ανοίξει ΄΄ ο δρόμος προς την μια κατεύθυνση. Παραμονές των αμμέσως μετά εκλογών, θα

΄΄ ανοίξει ΄΄ ο δρόμος και προς την άλλη κατεύθυνση, για τα λεωφορεία. Τόσες ψήφοι είναι στη μέση.

– Για δες το μίξερ, σκέφτηκα. Απέκτησε ελληνική νοοτροπία, σοφία, λογισμικό. Μπράβο μίξερ! Μπράβο μίξερ! Γιατί δεν μίλαγες τόσο καιρό; Θα σε παίρναμε μαζί μας και στην παράσταση.

– Με ρώτησες; Μόνο για τα σεντόνια του τσάμπιονς – λιγκ, τη γιουροβίζιον, τα μέντιουμ, τις χαρτορίχτρες, τις καφετζούδες συζητάς. Με ρώτησες ποτέ πόσες φορές με αδίκησε η διαιτησία; Πόσες φορές με ΄΄ έκοψαν ΄΄ οι σκηνοθέτες για να δώσουν πρώτο ρόλο στα ΄΄ βίσματα ΄΄ ;

– Κάτι τελευταίο, τώρα, αγαπητό μίξερ. Ο δρόμος ΄΄ ΔΡΑΜΑ ΄΄ με την πόλη ΔΡΑΜΑ τι κοινό μπορεί να έχουν;

– Τα φώτα της ράμπας αφεντικό. Αυτά που δε σβήνουν ποτέ.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα