Ατζέντα Τελευταία Νέα

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει της παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου για μη συμμετοχή στην απεργία του

ergatiko kentro

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ καταγγέλλει την στάση των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, και του συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο θέμα που έβαλε την Παρασκευή 5/6, η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΑΚ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.), το οποίο ούτε καν δέχθηκαν να μπει προς ψήφιση, για συμμετοχή των σωματείων της δύναμης του ΕΚΞ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 11 Ιούνη ενάντια στη νέα «συμφωνία- μνημόνιο» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τους «θεσμούς», ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Από την μία ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, προέβαλλαν την αναποτελεσματικότητα των αγώνων κι ότι δεν γίνεται τίποτα με κινητοποιήσεις κι απεργίες, αλλά χαρακτηριστική ήταν η στάση του συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να στηρίξουμε τον «αγώνα» και την διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τις παραπάνω λογικές, όποια και αν είναι η προσωρινή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, ο λαός θα βρεθεί χαμένος αν παραμείνει παθητικός θεατής ή ενεργός υποστηρικτής των στόχων της εγχώριας αστικής τάξης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφυλάξει μόνο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, τσακίζοντας όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια διοργανώνονται από το Π.ΑΜΕ. στις 11 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα, και στην Ξάνθη στις 7:30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα