Μαυρομιχάλη 6 Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» στην Ξάνθη

Dhmarxeio xanthis xanthinews

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στο υπουργείου Εργασίας, μετά από πρόσκληση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και με θέμα: «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» ενώ παρών στην σύσκεψη ήταν και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου ανέφερε ότι οι ωφελούμενοι πολίτες έχουν την δυνατότητα, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Ιουλίου, οι οποίες θα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, ενώ ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων είναι το φορολογικό έτος του 2014.

Η προκήρυξη των προμηθειών θα γίνει σε πρώτη φάση κεντρικά από το αρμόδιο υπουργείο, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και τον Οκτώβριο να γίνει η πρώτη διανομή. Η βοήθεια για τους ωφελούμενους συμπολίτες μας, όπως αναφέρθηκε, θα περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, λαχανικά και νωπά κρέατα, βρεφικές τροφές, προϊόντα και είδη προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας καθώς και άλλα συνοδευτικά μέτρα όπως συμβουλευτική υποστήριξη, κοινωνικά φροντιστήρια κλπ.

Ο Δήμος της Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος της «Κοινωνικής Σύμπραξης» στην Ξάνθη, θα πρέπει να αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο, έως 26 Ιουνίου 2015, υπογεγραμμένο το πρωτόκολλο συνεργασίας για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος στην Ξάνθη. Οι παροχές στους πολίτες θα είναι ανάλογες με το μέγεθος των ωφελουμένων κάθε Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως αυτά που παρέχει το ανωτέρω πρόγραμμα και που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Σχετικά Άρθρα