Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δυναμική πορεία στις γειτονιές και στους δρόμους της πόλης από το ΚΚΕ

kke enantia sthn symfonia (2) kke enantia sthn symfonia

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 19:30 στην πλατεία ελευθερίας, η συγκέντρωση της Τ.Ο Ξάνθης του ΚΚΕ ενάντια στην επικείμενη συμφωνία κυβέρνησης- εταίρων που αποτελεί νέα λαιμητόμο για τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Πυργελής μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

“Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά το λαό όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις φόρους , οι ιδιωτικοποιήσεις και η εντεινόμενη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε, όπου αυτή τη στιγμή συγκρούονται συμφέροντα εχθρικά προς τους λαούς, δεν μπορεί να υπάρξει λύση που θα έχει και το μεγάλο κεφάλαιο μπουκωμένο από κέρδη και το λαό ευχαριστημένο.

Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των τεράστιων απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Για να δοθεί πραγματική λύση απαιτείται αποδέσμευση από την Ε.Ε. , μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, με το λαό στην εξουσία. Εδώ και τώρα να παραμεριστεί ο παλιός και νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και να δυναμώσει η πάλη για τα λαϊκά προβλήματα, να γίνει ο λαός αποφασιστικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.” , τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στις γειτονιές και στους δρόμους της πόλης.

Σχετικά Άρθρα