Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διπλός εκκλησιασμός στα Ιερά Παρεκκλήσια στο ΩΡΑΙΟ και ΜΥΚΗ (14 Ιουν 2015)

eklhsiasmos mykh

Τελέστηκε στις 14 Ιουν 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2015», η Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στο Ωραίο, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του «αναδόχου» συλλόγου, που είναι τα Σωματεία της Αστυνομίας Ξάνθης.
Ιερούργησε ο Πατέρας κ. Γεώργιος Σπάρταλης. Στο ψαλτήρι ήταν ο συνταξιούχος συνάδελφος από την Καβάλα κ. Μιχάλης Χατζησταυράκης.
Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική σε όλη τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας, όλοι στο εκκλησίασμα είχαν την αγαλλίαση στο άκουσμα των ψαλμωδιών και των τροπαρίων της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα είχαν την ηθική ικανοποίηση ότι εκκλησιάζονται σε εκκλησία που στερείται μόνιμου ποιμνίου και λειτουργεί χάρις στη δική τους τακτή παρουσία.
Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν εκτός από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, αλλά και Ξανθιώτες φίλοι των δύο σωματείων, συνολικά πάνω από 60 άτομα, που γέμισαν το εκκλησάκι όπως και τον υπαίθριο χώρο του. Η μεταφορά έγινε με το μισθωμένο λεωφορείο από την Καβάλα και τα ΙΧΕ οχήματα, όσων προσήλθαν από την Ξάνθη.
Μετά τον εκκλησιασμό, παρατέθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, στα καφενεία του χωριού, δωρεάν καφές και άλλα εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα, ενώ σε θύμηση της ημέρας ο Πρόεδρος της Ξάνθης Θεοφάνης Καραμπιπέρης προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον ομόλογο του Πρόεδρο της Καβάλας κ. Ηλία Κιοσσέ.
Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στην εκκλησία της Μύκης, όπου συναντήθηκαν με τα  120 μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και των Τοπικών Διοικήσεων Θεσσαλονίκης και Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, όπου τελέστηκε δέηση και αρτοκλασία από το Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Με το πέρας  τους ευχαρίστησε όλους, συνολικά 180 άτομα, για την προσέλευσή τους όπως και για  την επιθυμία τους να τελέσουν εκκλησιασμούς σ’ αυτή την περιοχή της Ιεράς Μητρόπολης.
Ακολούθως  ο Πρόεδρος των Αποστράτων της Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αναστασιάδης παρουσία και των  180 παρισταμένων, επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο για την συνεχή υποστήριξή του στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Μητροπολίτης συγκινημένος μας ευχαρίστησε θερμά και έδωσε την ευλογία του σε όλους τους εκδρομείς, ενώ αναμνηστικό δώρο, ως ενθύμιο της επίσκεψης στην περιοχή και για τους απόστρατους της Θεσσαλονίκης προσέφερε ο Πρόεδρος Θεοφάνης Καραμπιπέρης.
Πριν αναχωρήσουν για την Ξάνθη για το μεσημεριανό φαγητό οι συνάδελφοι με τις γυναίκες τους είχαν την ευκαιρία να δουν το χωριό της Μύκης και να πιούν τον καφέ τους στα καφενεία του χωριού συμβάλλοντας έτσι και στην τοπική μικροοικονομία, τους ευγενικούς και φιλόξενους Πομάκους συμπατριώτες μας. Μετά το φαγητό σε γνωστές ταβέρνες της Ξάνθης, οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να δουν την παλιά Ξάνθη να πιούν τον απογευματινό καφέ τους να αγοράσουν τα παραδοσιακά μας γλυκά και τους ξηρούς καρπούς. Περί ώρα 17:30΄ ξεκίνησαν την επιστροφή τους οι Καβαλιώτες συνάδελφοι και μιάμιση ώρα αργότερα αυτοί της Θεσσαλονίκης.
Να πούμε επιπρόσθετα, ότι την ίδια ημέρα (14 Ιουν 2015) τελέστηκε εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Θεοπατόρων Αγίων Ιωακείμ & Άννης, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του «αναδόχου» συλλόγου, που είναι το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης και την παρουσία 70 ατόμων, εκ των οποίων (20) συνάδελφοι του τοπικού παραρτήματος από την γειτονική Κομοτηνή.
Εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας, εκ μέρους των τριών Σωματείων της Αστυνομίας της Ξάνθης, σε όσους/ες προσήλθαν και τίμησαν το πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2015» και ιδιαίτερα στους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων κ.κ. Γιώργο Αναστασιάδη, Ηλία Κιοσσέ, Βασίλη Γιαννακόπουλο, Χρήστο Ιωαννίδη, που μας τίμησαν προσερχόμενοι αυθημερόν.

 

Σχετικά Άρθρα