ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Εντατικά γίνεται η καταπολέμηση κουνουπιών στην ΑΜ-Θ. Ορατά τα θετικά αποτελέσματα

ptitika mesa perifereia koynoypia

Η καταπολέμηση των κουνουπιών αξιολογείται από την διοίκηση της Περιφέρειας ως έργο μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά κυρίως  για την ανάπτυξη όλων των περιοχών ιδία των παραθαλάσσιων- παραποτάμιων. Στόχος να γίνει ότι είναι δυνατό και νόμιμο, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση για τα έτη 2015-2016.Η καταπολέμηση έχει ξεκινήσει και γίνεται εντατικά. Τα θετικά της αποτελέσματα είναι κατά κοινή ομολογία ορατά.

Στην προσπάθεια αυτή καλούνται σε ενεργοποίηση όλοι οι συμπολίτες μας στους ιδιωτικούς τους χώρους, με τους τρόπους που θα τους υποδειχθούν.

Η καταπολέμηση είχε αρχίσει με τα διαθέσιμα  της προηγούμενης σύμβασης και συνεχίζεται με τις νέες συμβάσεις 2015-2016 που υπογράφηκαν πενήντα μέρες νωρίτερα από την τελευταία, του 2013.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Επιχειρήσαμε ό,τι αποτελεσματικότερο επιτρέπουν οι συνθήκες, η επιστήμη και η νομιμότητα, να το εντάξουμε στο έργο καταπολέμησης των κουνουπιών. Να χτυπήσουμε τη μάστιγα. Γνωρίζουμε ότι η πολυετής, ατελής καταπολέμηση των προηγούμενων ετών έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την επιτυχία του έργου. Θέλουμε την συνεργασία όλων».

Σχετικά Άρθρα